Zo, een iets langer bericht over de controle van gisteren. Rond half vier was ik weer in het Oogziekenhuis. Eerst de standaard oogmeting zoals ze bij de opticien ook doen. Met het geopereerde oog kwam ik nog niet heel ver. Met het ‘goede’ oog redelijk. Mijn bril werd opgemeten en de oogdruk.

Direct door naar het volgende onderzoek; een soort van scan van het oog. Die had ik ook al ondergaan voor de operatie. Een redelijk futuristisch ding waarbij je allemaal rode lijnen ziet gaan. Een beetje zoals je irisscans in films ziet.

En toen het wachten op het consult met de chirurg die me geopereerd had en zijn collega’s. Zijn conclusie was dat hij me flink te pakken had gehad met de hoeveelheid lasers. Iets wat ik hem nooit ga vergeven 😉 Alles ziet er dus goed uit. De soep in mijn oog moet dus helderder worden de komende weken. En of een nieuwe bril echt direct nodig is, is de vraag. De sterkte lijkt ongeveer hetzelfde te blijven, misschien een half punt achteruitgang.

Voor de komende periode een neutrale oogdruppel mee en een druppel tegen de hogere oogdruk. En over een paar maanden weer controle. Zometeen heb ik nog een afspraak met de arbo-arts in Rijswijk. Daar ga ik gezellig op de fiets naar toe omdat ik nog steeds geen auto mag rijden.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!