Bradford City – Bolton Wanderers

Op zondagmiddag in Leeds (foto’s klik hier) besloten we dus toch naar Bradford te gaan. Enig ‘minpunt’ was dat we na een uur spelen weg zouden moesten om ons vliegtuig te halen. De trein vanuit Leeds naar Bradford stond na 20 meter stil buiten het station en even leek het erop dat we helemaal geen wedstrijd zouden zien. Naar Hull liep de trein ook al vast, treinen zijn peperduur in Engeland maar betrouwbaar allerminst.

Na wat gepiel aan de remmen ging de trein toch naar Bradford, zo’n twintig minuutjes verder. Bij aankomst op het station hebben we een taxi genomen en met de taxi-chauffeur afgesproken dat hij ons rond half vijf zou ophalen bij Valley Parade. De taxi-standplaats deed een beetje aan New Delhi denken daar alle chauffeurs van Indiase afkomst waren. Namasté!

Bij aankomst op het vliegveld bleek onze vlucht drie uur vertraagd te zijn zodat we de wedstrijd (die niet veel soeps was) toch af hadden kunnen kijken. En bij een IndierT kunnen eten. Nu werden we veroordeeld tot de Burger King op het vliegveld. Bijna de hele vlucht zat vol met Feyenoord-supporters en allemaal waren ze aan het groundhoppen geslagen. Van Sheffield vs Leeds, Barnsley vs Grimsby tot aan Bury vs FC United of Manchester. Je moet toch wat als de wedstrijden van Feyenoord niet doorgaan.

De entree voor deze wedstrijd was 10 pond en aan kaartjes deden ze niet. Als surrogaat voor het kaartje kreeg ik van Annemieke wel een programmaboekje. Om toch wat tastbaars te hebben zeg maar. Bij de wedstrijd zelf waren ook aardig wat Feyenoorders op de been. In de rust klonk ‘Sloop John B aka the worst trip i’ve ever been on’ door de catacomben heen en ook het Hand in Hand, kameraden. Op het grote Valley Parade passen 25.000 man en op deze warme zomermiddag waren 2500 man afgekomen tussen Premier League-side Bolton en League Two (de vierde divisie) club Bradford City.

Bradford (U.K.). 24 juli 2011. Bradford City – Bolton Wanderers 1-4. Pre-season friendly.

Het stadion heet officieel Coral Windows Stadium, maar iedereen kent het door de oude naam. Valley Parade.

Het stadion ligt in een vallei. Dat verwacht je dan weer niet.

Op 11 mei 1985 vielen er 56 doden tijdens de wedstrijd tussen Bradford City en Lincoln. Het had een feestelijke dag moeten worden op Valley Parade want Bradford was gepromoveerd naar de oude tweede divisie voor het eerst sinds 1937. Voor de wedstrijd werd de trofee uitgereikt.

In de veertigste minuut bij een 0-0 stand viel bezoekers een kleine brand als eerste op. Waarschijnlijk had een weggegooide peuk de rommel onder de tribune aangestoken. Er werd gezocht naar een brandblusser maar er werd er geen gevonden. Binnen vier minuten stond de hele tribune in brand. Het uiteindelijke dodental kwam uit op 56.

Hoofdtribune was vandaag 10 pond. Geen tickets helaas.

Het stadion is gebouwd in 1886 voor rugbyclub Manningham Rugby Football Club. In 1903 werd er voor een andere sport gekozen en dat was voetbal.

Bantams, de bijnaam van Bradford City is de kip die in het logo staat.

Tssss.

Plukje meegereisde Wanderers.

Floodlights!

Mooi scorebord. Daar hou ik wel van.

0-1 uit een penalty voor de bezoekers.

Mainstand.

Feyenoordvlag op de mainstand.

De meneer rechts heeft een eigen skybox.

In de tweede helft gebeurde het eerste kwartier weinig. Onze taxi stond te wachten want we moesten naar het vliegveld. Uiteindelijk zou het in de slotfase nog 1-4 worden voor Bolton.

Op tijd op het vliegveld, zeker gezien de vertraging.

Hét nieuws van de zondag. Amy is dood.

Een laatste pint om de tijd te doden.

Het wachten op deze vriend duurde bijna drie uur. Een weekend, drie steden en twee nieuwe stadions. Ik vond het weer geslaagd.

13 gedachte over “Bradford City – Bolton Wanderers”
 1. Ziet er gezellig uit man,ben blij dat 6 augustus het seizoen weer start,leuke trip met The Lions naar Reading. Heb een vraag,hoe doe jij dat met het weer? In heel Europa regent het en jij hebt foto,s met de zon!!!!

  1. Ja, dat gebeurt bijna iedere keer. Gaan we een keer naar Schotland op de scooter verbranden we. Precies die ene dag met zon in het jaar uitgekozen. Reading? Da’s een leuke trip. Kaartjes voor uitvak of niet? Er waren er ook nog wat van Feyenoord naar Gillingham-Millwall geweest zaterdag.

   1. Doe je goed dan met dat mooie weer,kan je 6 augustus ook niet naar UK gaan dan 😉 Ja ik had foto,s gezien van een maatje van Brugge,die was naar Gillingham-Millwall geweest en had foto,s gemaakt van een Feyenoord vlag. En wat heeft jou voorkeur,Engeland of Duitsland of is het niet te vergelijken?

    1. Een uitwedstrijd van Millwall lijkt mij wel leuk ja. De 6e kan ik helaas niet. Maar laat maar weten als je een keer een dagtripje naar een uitwedstrijd maakt.

 2. This was the worst game, I’ve ever been to…
  Tering, wat een klotepartij. En heb je dat gras gezien? Dat was echt minimaal 10cm te lang.
  Ga even terug in je gedachten naar die wedstrijd. Ja? En lees dan het wedstrijdverslag op de site van Bradford: http://www.bradfordcityfc.co.uk/page/News/0,,10266~2400316,00.html

  Wij hebben uiteindelijk 15 stadions bezocht in 5 dagen. 3 met een wedstrijd en 8 binnen geweest. Je moet toch wat als GroundhopperT!

  1. Dat van die 15 stadions las ik op Facebook bij Ruben. Mooi man. Ja dat gras was ‘een beetje’ lang inderdaad. De wedstrijd zaterdag was prima te doen trouwens. Voor een modern stadion is dat KC stadium niet eens heel verkeerd. Hoe was Sheffield FC? Jullie komen op de website begreep ik 🙂

   Voor de oktobertrip zit ik trouwens te denken aan York City vs Grimsby Town. P&O is namelijk stukken goedkoper en zelfs met een taxivan heen en weer naar York én wedstrijdkaartje ben je goedkoper uit als de reis met Stenaline alleen. En anders wordt het denk ik toch Leyton Orient. Interesse?

   1. Interesse heb ik altijd. Zeker met dit soort tripjes. Vraag is alleen of het schema-technisch gaat lukken. Overigens wel jammer dat het niet op BlundellPark is, werkelijk een briljant stadion!

    1. Ben ik laatst langsgereden op de scooterT toen we door Cleethorpes reden richting Skegness gingen. Zag er geweldig uit. York vs Grimsby conflicteert niet met Feyenoord want die spelen op zondag thuis en we zijn in de ochtend al terug. Boot + taxi heen en weer naar York komt op 85 euro. Met wedstrijdkaartje erbij rond de 105. Dat zijn we met de Stenaline alleen al aan de boot kwijt zonder trein naar Londen. En conference-voetbal is oldskool. Ik stuur van de week wel een mail erover.

     We kunnen daarna ook in het voorjaar naar return gaan 😉

 3. Blundell Park is inderdaad geweldig, maar Bootham Crescent mag er ook zijn. De club moet daar weg in 2013, dus nu is je kans om die nog te bezoeken. Zou zeker daar voor gaan ipv Leyton. Dat vond ik weer helemaal niets, op die ene oude tribune na.

  1. Ik had net al op je site het verslag van York wederom zitten bekijken. En de boot naar Hull is stukken leuker dan die sloep naar Harwich. Ik gaat maar weer eens een mailtje naar geinteresseerden sturen 😉

   1. En als je een dagje langer blijft, kun je de volgende dag Sheffield United v Sheffield Wednesday bezoeken om 12:00. Ook niet verkeerd.

    1. Ik zag het maar Feyenoord speelt op zondag thuis. Tegen die tijd zullen we onze buiken wel weer vol hebben van ze maar je blijft toch gaan hé. Steel City Derby lijkt me overigens wel geweldig.

     1. Ach ja, jullie spelen tenminste nog in de eredivisie 😉

      Vrijdagavond zijn er trouwens ook best veel leuke wedstrijden, mocht je dan al willen gaan. Doncaster v Leeds en Lincoln City v Fleetwood bijvoorbeeld. Die laatste is een leuke stad en een leuke ground, die onvinckbaar voor mij is, want ze lassen het daar altijd af als ik er heen wil gaan. Anders kun je nog naar Burton Albion gaan die vrijdag in de bierhoofdstad van Engeland. Stadion is alleen wat saai.

Jouw reactie hier!