Boek

Jeroen Koot (Berkel en Rodenrijs, 1973) zag Feyenoord bij zijn eerste bezoek aan De Kuip verliezen. Hoe hij dit teken aan de wand heeft kunnen negeren is tot op de dag van vandaag een raadsel. Na die eerste wedstrijd in 1985 volgt hij tot op de dag van vandaag Feyenoord waar mogelijk in binnen- en buitenland.

Al die wedstrijdbezoeken resulteerden in een stapel columns en korte verhalen waarvan een deel in het clubblad van de Feyenoord-supportersvereniging verscheen. Over een ontmoeting met Lex Immers op het fietspad, de nieuwe tanden van Dirk Kuijt en een lofzang op de allermooiste rotstad die Rotterdam op wedstrijddagen is.

En over de jaarlijks terugkerende hoop aan het begin van ieder seizoen. Hoop waarvan alle Feyenoorders weten dat het eigenlijk het uitstellen van teleurstelling is.

Mijn boek is te koop!

Bestel dit boek via deze link (klikkerdeklik).

Feyenoord

In een vlaag van verstandsverbijstering dacht ik dat het ook wel leuk zou zijn om mijn stukjes ergens anders te schrijven dan op deze website. En zo geschiedde. Van 2008 tot 2011 was ik redacteur voor de Hand in Hand. Het blad van de officiële supportersvereniging van Feyenoord en met een oplage van ruim 20.000 stuks een goed gelezen maandblad. Tot het verdwijnen van de papieren versie leverde ik de laatste jaren ook een bijdrage in de papieren versie van het Feyenoord-fanzine Lunatic News.

Sinds 2017 schrijf ik weer een maandelijkse column voor de Hand in Hand waarvan een groot deel is verschenen in het bovenstaande boek.

Hier staan wat gedrukte artikelen van mijn hand.

Sharp Dressed Man. Hand in Hand, september 2008.

Wedstrijden die er toe doen. Hand in Hand, september 2009.

Eerste keer in De Kuip. Lunatic News, uitgave 45.

Interview “Head to Head” Wedstrijdmagazine Feyenoord – FC Twente. deel 1 en deel 2.

Voetbal over de grens. Lunatic News, uitgave 46. deel 1 en deel 2.

En ook is er een verhaal van mij gepubliceerd in onderstaand boekje.