Doncaster Rovers – Yeovil Town

‘Zo, omdat er tegenwoordig veel vrouwen meegaan organiseer jij zeker expres een trip op Valentijnsdag? Ouwe romanticus dattie er staat hoor, die Peenvogel’

Zo ging het niet helemaal, feit is wel dat er maar liefst elf (11!) vrouwen meegingen deze keer. Had Sandra eerst het rijk alleen nu  moet ze de concurrentie aangaan met tien andere dames. Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen? Na York City, Grimsby Town, Rotherham United, Sheffield United, Lincoln City, Scunthorpe United en Sheffield Wednesday (klik op de naam voor het verslag) ging de grote Peenvogel-reis dit keer naar Doncaster om de plaatselijke Rovers tegen Yeovil Town te zien spelen.

Het vertrek was op vrijdag de dertiende en bij het vertrek stak er een zwarte kat over. Dit kon niet goed gaan natuurlijk. Aan boord was het programma hetzelfde zoals het altijd is. Bier en cider, meezingen met de band en een quiz die u hier kunt spelen (Klik op deze link) met mooie prijzen. De volgende dag kwamen we met katerige hoofden aan in Hull alwaar een bus ons naar Doncaster bracht, een klein uurtje verderop. Het was wederom een memorabel weekend, gelukkig (?) hebben we de foto’s nog.

donyeo001

Doncaster (U.K.), 14 februari 2015. Doncaster Rovers – Yeovil Town 3-0. Sky Bet League One.

De obligate bootfoto. Pride of Hull dit keer.

Onze gebruikele hoek was vrijgehouden. Tijd voor een pint. Kees had cadeaus geregeld voor Elena en Annemieke die allebei een jaartje jonger werden.

Via een ingenieus systeem werden de teams samengesteld. Medailles en (Peen)vogel-lampen waren hun deel.

Geen vragen over the Spice Girls of Gary Lineker dit keer.

Natafelen over de antwoorden en het bewonderen van de prijzen.

En dan hé. Dan weet je hoe laat het is als ik mezelf op de dansvloer begeef. Ik leer het ook nooit.

1-P1110201

Het was inmiddels al Valentijnsdag.

Na zeven hertellingen was de conclusie dat alle 28 mensen aanwezig waren. Op naar Doncaster, een uurtje rijden.

Wat moet, dat moet.

We stonden ook nog in de lokale krant. Nou ja, in ieder geval op de website. Klik hier voor het artikel.

Na het ontbijt een rondje door Doncaster gedaan. Redelijk veel shabby-lui gezien. Het is niet bepaald een miljonairsdorp.

Een pie, dat is een goed idee.

Drie vragen uit de quiz op 1 plek. HSBC en Barclays aan de High Street.

The Minster van Doncaster.

Het was markt.

Onze avonturen zijn op video te verkrijgen.

Dus.

Doncaster, of Danum zoals de Romeinse Kolonisten de stad noemden ligt op een strategische postie in het midden van Engeland. Het werd gebruikt als een noordelijke post op twee belangrijke handelsroutes van Eboracum (York) naar Lindum (Lincoln). Toevallig twee clubs waar we nog niet zo lang geleden geweest zijn.

DSCF3345 copy

In de pub was Chris inmiddels ook aangehaakt.

Onze komst was niet onopgemerkt gebleven. De bus stond nog niet stil of er werd al naar ‘The Boss’ gevraagd. Ik denk dat ik mijn bijnaam hierin ga veranderen.

Voordat het Keepmoatstadion werd gebouwd speelde Doncaster op Belle Vue. Het oude stadionnetje bood op het laatst plaats aan 11,500 toeschouwers. Maar vlak voor de tweede wereldoorlog kwamen er bijna 40.000 toeschouwers af op een wedstrijd tegen Hull City. In 1995 werd de toenmalige voorzitter opgepakt wegens medeplichtigheid aan brandstichting in het stadion. In 2006 werd de laatste wedstrijd er gespeeld en verhuisde de club naar het nieuwe multifunctionele Keepmoat. Weer een oud stadion minder in Engeland.

The Rovers zijn een oude club. Opgericht in 1879 zijn ze ouder dan de oudste Nederlandse profclub (Sparta uit 1888) en bijna 30 jaar ouder dan mijn geliefde Feyenoord. In de eerste jaren van hun bestaan speelden de Rovers in een lokale competitie in Yorkshire. In die tijd moest je gekozen (en herkozen) worden door de andere leden van de Football League om deel te mogen nemen aan de echte competitie.

In 1901 was het zover. De club werd toegelaten door de andere leden en eindigde als zevende op het tweede niveau in Engeland (hun hoogste positie ooit). Na twee seizoenen werden ze niet herkozen, een van hun lokale rivalen (Bradford City) werd ten faveure van Doncaster wel toegelaten tot The Football League.

De kaartjes moesten op het hoofdkantoor opgehaald worden. Daar stond alle prijzen en items uit het oude stadion.

Inmiddels weet iedereen het culinaire hoogtepunt, de balti-pie,  te waarderen.

Het was niet erg druk. Yeovil had ook slechts een handjevol mee. Maar gezien de afstand (enkele reis 240 Mijl) was dat ook niet zo gek.

Poser.

DSCF3357 copy

DSCF3358 copy

We kunnen beginnen.

Goede keeper van Yeovil, zonder hem had het veel erger kunnen aflopen.

Deze haalt hij er nog uit. Maar niet veel later moest hij toch capituleren.

Op zondag 25 mei 2008 beleefden de Rovers hun moment of fame. Na bijna 50 jaar promoveerde de club weer naar het tweede niveau in Engeland. Op Wembley werd Leeds United met 1-0 verslagen voor ruim 75.000 fans.

Een jaar eerder wonnen ze in het Millennium in Cardiff hun eerste echte trofee. In de finale om de Football League Trophy werden de Bristol Rovers verslagen. En dat voor een club die in 2003 nog in The Conference speelde (het vijfde niveau en technisch gezien amateurs). In The Championship (het voorportaal van de heilige voetbalgraal The Premier League) hield Doncaster het een paar jaar vol. Aan het einde van het seizoen 2011-2012 degradeerde de club. Een noodgreep in de winter van 2011 door veel spelers te halen met korte contracten (ze wilden Robert Pires en Diarra ook voor een half jaar huren, iets wat niet lukte) pakte niet goed uit. Sindsdien spelen ze weer in League One.

1-0. Terechte voorsprong. Doncaster kan weer een beetje aan play-offs gaan denken.

Een van de meest opmerkelijke spelers op de spelerslijst van Doncaster Rovers is Louis Tomlinson. Wie is dat zullen de meeste van jullie zeggen. De mensen met jonge zusjes of dochters zullen het wel weten. Louis Tomlinson is een van de leden van One Direction.

Hij schijnt ook echt een aardig balletje te kunnen trappen (hij viel de scouts van Doncaster op tijdens een benefietduel) en mocht laatst ook even meedoen in een testimonial bij Celtic. Hij werd daar keihard onderuit gehaald door Gabriel Agbonlahor die daarop door duizenden meisjes bedreigd werd op zijn twitter en Facebook-account.

Robin werd vast en zeker ook opgemerkt met zijn fantastische balgevoel.

De 3-0 viel uit een messcherpe counter. Het zou weer een lange terugreis worden voor Yeovil.

Na de wedstrijd zijn we snel even gestopt bij de McDonalds om een bodem te leggen voor de tweede avond. Dit keer geen mannen in paardrijbroeken op de dansvloer. Wel veel mensen uit ons gezelschap.

Rond 19:08 kregen we het slechte voetbalnieuws uit Almelo te horen.

Eric had ook nog wel een paar quizvragen in petto. Welke Europese steden meer dan 1 Europacupwinnaar herbergen. En welk Engels stadion er in twee landen ligt.

De dames waren er klaar voor.

1-P1110350

YMCA, je weet zelf.

En toen ik vanaf het podium een foto wilde maken leverde dat de nodige hilariteit op. Het was weer zo’n avond. Men geloofde niet dat ik Moby was en alleen maar op wilde treden.

Tijd voor wat frisse lucht de volgende ochtend. Het was weer een meer dan geniaal reisje.

14 gedachte over “Doncaster Rovers – Yeovil Town”
  1. Wederom genoten van een top trip en nog even nagenieten bij het lezen van het verslag! Hoop dat er deze week ook nog wat te genieten is op de donderdagavond……

Jouw reactie hier!