YR KV Mechelen – KRC Genk

Een nieuw jaar, nieuwe groundhopkansen. Het streven is om iedere maand weer een tripje over de grenzen te maken en de keuze viel voor deze maand op KV Mechelen. Officieel heet de club tegenwoordig Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen en hebben ze stamnummer 25.

Kees was ondanks het koude weer uiteraard te porren voor een tripje op zaterdagavond en via twitterT werd in @Stadiongebod (link hier) een derde groundhopper gevonden. Kaartjes moesten van te voren op internet besteld worden, op de wedstrijddag was geen kaartverkoop, waarom weet ik eigenlijk niet maar mooi is wel dat je voor bijna alle wedstrijden in België gewoon online kaarten kan kopen. Op zaterdagmiddag haalde ik @Stadiongebod op en via Numansdorp reden we naar Mechelen.

Mechelen (Bel.), 26 januari 2012. YR KV Mechelen – KRC Genk 2-1. Jupiler Pro League.

mechgenk001

Nadat we de auto voor vier euro op een sneeuwvlakte hadden geparkeerd via deze spoortunnel op weg naar het stadion.

wpid-20130126_220114.jpg

Het was inmiddels half acht en de fanfare stond al op het veld. Hoezo oldskool?

D.R.I.

Doorkijkje naar tribune 4, een statribune over de gehele lange zijde.

wpid-20130126_195041.jpg

Tribune 4.

Floodlight-fetisj.

Bij KV Mechelen is mijn eerste associatie altijd Aad de Mos. Zie ik die geel-rode kleuren dan zie ik Aad de Mos, ik kan er weinig aan doen. Het zal wel te maken hebben dat ze onder Haagse Aad van onze ‘vrinden’ uit de hoofdstad wonnen in de finale van de Europacup der bekerwinnaars. Daarna wonnen ze ook nog eens de Europese supercup door die boeren uit Eindhoven te verslaan.

De club werd opgericht in 1904 als Football Club Malinois en in 1929 kreeg de club bij zijn 25-jarig bestaan de titel “Koninklijk” en werd RFC Malinois. In 1952 werd de koninklijke titel in de clubnaam vernederlandst naar “Koninklijke” de club heette nu officieel KFC Malinois. De club vervlaamste in 1970 zijn naam helemaal en stond voortaan ook officieel als KV Mechelen bekend.

De huidige naam komt na een reddingsoperatie toen de club bijna failliet was. De naam werd veranderd in “Red KV Mechelen” en toen de club eindelijk gered was werd er “Yellow” aan de naam toegevoegd. Een van de bijnamen is echter nog steeds ‘Malinwa’, de Nederlandse verbastering van Malinois.

De reden om naar ‘Achter de Kazerne’ te gaan was omdat er plannen zijn om het stadion te verbouwen en het stadion heeft nu nog oldschool terraces. Een lust voor het oog dus voor liefhebbers van oude meuk. In het stadion, dat officieel Argosstadion heet, passen iets meer dan 13.000 toeschouwers.

De stewards vonden het nemen van foto’s van het dak nogal verdacht. Volgens mij waren ze bang dat we van een of andere bouwinspectie waren. Na het opschrijven van zijn website en (waarschijnlijk) het controleren ervan mocht @stadiongebod gewoon weer foto’s maken. Ik deed vrolijk mee.

Deze tribune met skyboxen is echt een draak van een tribune.

Sjampion Jeans. Mooi. Voor rust geen goals. Scheidsrechter deze wedstrijd was de Nederlander Makkelie.

Beker met clublogo? Check!

De Genk-aanhang stond naast ons. Deze wedstrijd was een herhaling van de bekerfinale van 2009, toen verloor KV Mechelen van Genk.

Bij Genk is good old Mario Been nog steeds de trainer en met Benjamin de Ceulaer (als invaller), Dani Fernández en Thomas Buffel is er een hoog ex-Feyenoord-gehalte bij Racing.

Bij Mechelen staan naast Plet ook ex-Groningers Enevoldsen en Pedersen onder contract en ook Mads Junker die eerder nog bij Roda JC speelde mocht even meedoen. De trainer is ook een bekende namelijk Harm van Veldhoven. Na bijna een uur spelen scoort Pedersen hier de 1-0 en viert dat uitbundig met de aanhang.

Maar in de slotfase maakt Thomas Buffel gelijk.

In in de blessuretijd zorgt Iddi-Yakuni voor dolle vreugde bij het fanatiek meelevende thuispubliek. 2-1 en de Genk aanhang wordt gesard en uitgedaagd. Na het laatste fluitsignaal kwam er gelijk een groot doek tussen thuis en uitpubliek.

Het staat er echt.

Was een mooie pot voetbal op een mooie ouderwetse staantribune in een mooi ouderwets stadion. Jammer dat het verbouwd gaat worden.

wpid-20130126_195435.jpg

 

Jouw reactie hier!