AA Gent – Feyenoord

Het was inmiddels al weer vier jaar geleden dat we met Feyenoord mee reisden door Europa. De laatste voorronde voor de Europaleague koppelde de stadionclub aan het Belgische AA Gent. Zoals viel te verwachten werd er door de clubleiding gekozen voor een buscombi vanuit Rotterdam.

De heenwedstrijd in De Kuip werd met 1-0 gewonnen door een goal van Leroy Fer en laatstgenoemde had de treffer voor kwalificatie voor de groepsfase op zijn schoen. In de blessuretijd schoot hij echter voor een leeg doel hoog over en zo eindigde ons Europese avontuur voor het goed en wel begonnen was. Hoe lang moeten we wachten voordat we weer Europa in kunnen?

Gent (Bel), 26 augustus 2010. Voorronde Europaleague. AA Gent – Feyenoord 2-0.

In de rij bij De Kuip.

Uniek Legioen zeker. Wie stapt er nu met 1000 man in een combi naar Belgie tegen beter weten in?

20 bussen met 50 man per bus in twee colonnes richting Belgie.

Geen bier op de heenweg. Op de terugweg kon je wel een biertje in de bus kopen. Daar waren wij echter niet voor in de stemming.

Grote wisseltruc.

Hadden die nou echt niet recht in de printerT gekund?

Vanaf Bergen op Zoom begeleiding van motoragenten, busjes, M.E.-wagens en schijnbaar ook een helikopter. Met 70 over de snelweg kwamen we twee en een half uur later aan in een buitenwijk van Gent.

In de tennisstraat nog wat overblijfselen uit de tweede wereldoorlog. De Britten lieten zich niet tegen houden op D-Day door dit soort ijzerwerk, het Feyenoord-Legioen was sowieso niet van plan die dertien in een dozijn huizen in Belgie te bestormen. Het kan dus nog steeds gekker.

In de rij voor het Jules Ottenstadion in de regen.

Sandra houdt ook zo van fouilleren.

Hoofdtribune.


Vak van de Buffalo’s.


Het luidruchtige uitvak.


Het moet gebeuren mannen.


We kunnen beginnen.


Tsja en het onvermijdelijke gebeurde. Een fout van de keeper en 1-0 voor Gent.


Rust en 1 goal voor Feyenoord zou voldoende moeten zijn.


Na de 2-0 van Gent moet Feyenoord helemaal aanvallen, maar zonder al teveel overtuiging.


In de laatste minuut bij toeval nog een reuzekans voor Fer. Hij mist…

…en het is allemaal voorbij. Zonde, dit had niet gehoeven.

4 gedachte over “AA Gent – Feyenoord”
  1. Geboren en getogen in Gent, de –in mijn ogen– mooiste stad van België op Brussel na (maar goed, als Gentenaar ben ik niet onbevooroordeeld)

    Mijn intussen overleden grootmoeder woonde net naast het stadion, mijn moeder is opgegroeid in het huis net naast het stadion waar nu het clubsecretariaat van AA Gent is gevestigd. Mijn grootmoeder woonde er tot begin jaren 90 als ik het goed heb, toen verkocht ze het huis aan de club die er een secretariaatsgebouw van maakten. Destijds toen mijn moeder nog kind was en naast het stadion woonde deed de tuin van het huis al dienst als parking voor sommige trouwe supporters. (in feite best gek als ik dan meld dat mijn familie in feite meer met stadsgenoot RC Gent heeft: twee van mijn nonkels, een neef van me, en een goeie vriend des huizes hebben allen voor Racing gespeeld en niet voor AA Gent…). Het Racing stadion lag op een 10 minuutjes wandelen van het Ottenstadion. Intussen wordt daar enkel nog atletiek gedaan en is de voetbal-afdeling van Racing verhuisd naar een nieuw stadion in de deelgemeente Oostakker. AA Gent zelf gaat ook verhuizen naar een nieuw stadion doch wanneer dat exact afgewerkt gaat zijn is nog een vraagteken.

  2. Ik ben er voor de rest eigenlijk nooit geweest behalve een keer op de scooter op weg naar Frankrijk. En deze wedstrijd was logischerwijze een combi. Dus een bezoek aan de stad Gent moet er nog van komen. Die wedstrijd zelf was dramatisch. In de blessuretijd een kans voor open doel op de bevrijdende 2-1….het hele uitvak rees op en zonk als 1 man in elkaar toen de bal overging.

  3. Gent is alles wat Brugge is, en meer: dezelfde middeleeuwse architecturale pracht, dezelfde romantische kanalen, dezelfde stokoude gezellige kroegen, … maar ook heel multicultureel, heel veel culturele activiteiten, een bruisend uitgangsleven, een kasteel middenin het stadscentrum, … Gent is een middeleeuws uitziende stad met een modern karakter. Ik ben niet geheel onbevooroordeeld want ik ben min of meer in de stad opgegroeid, maar op Brussel na is dit echt wel de mooiste plek van België voor mij. Ik raad je aan er zeker eens heen te gaan. Brugge is ook mooi hoor, maar een beetje te rustig voor mij. Gent slaagde er wonderwel in om de middeleeuwse sfeer en architectuur te integreren in een multiculturele bruisende sfeer van een moderne stad. Het is ook een stad met veel studenten van binnen- en buitenland, hetgeen het uitgangsleven en culturele agenda positief beïnvloedt, maar dat alles zonder dat het middeleeuwse karakter van de stad verloren gaat. Een aanrader!

Jouw reactie hier!