Vanavond begint het Europees Kampioenschap voetbal en zoals iedereen heb ik daar ook een mening over. Om de tijd te doden tot het echte voetbal weer begint zal ik op deze site mijn licht laten schijnen over het toernooi. Voor zolang ik het vol hou om alles te bekijken natuurlijk.

Ik had me vanochtend toch moeten scheren….

Het Europees Kampioenschap voetbal staat voor de deur en zoals zovele Feyenoorders heb ik niet zo heel veel met het Nederlands elftal. Het van oudsher hoge gehalte 020’ers in de selectie en het belachelijke publiek op de tribunes zorgen ervoor dat ik een koele relatie heb met Oranje. Uiteraard hoop ik wel dat ze winnen want ik blijf een Nederlander, maar om de boel te stangen heb ik hier op kantoor de St. Georges Cross opgehangen.

St. Georges Cross

Die vlag zorgt altijd voor de nodige hilariteit op de afdeling. Het grootste gedeelte van de mensheid weet dus gewoon niet dat dit de vlag van Engeland is in plaats van de Union Jack. Levert altijd leuke discussies op “is dat de Deense vlag?”…

Die eilandbewoners hebben een keer in de historie van het voetbal heel veel geluk gehad met een blinde grensrechter (in ’66) maar dat zal tot in de lengte der dagen hun enige hoofdprijs zijn in het internationale voetbal (Europacuptoernooien uitgezonderd). De uitvinders van ‘the beautiful game’ zijn allang niet meer het beste voetballand ter wereld. Op clubniveau momenteel wel (Chelsea won immers de Champions League) maar hoeveel Engelsen stonden er toen op het veld?


The office

Mijn interlandcarrière is uiterst grillig. Tussen de ongeveer 800 wedstrijden die ik bezocht heb zitten drie (3) interlands. Twee van Oranje en eentje van onze zuiderburen. Mijn eerste interland zag ik op 15 november 1989 toen Oranje zich kwalificeerde voor het achteraf gezien uiterst teleurstellende WK in Italië.
Joost mag weten waarom ik naar deze wedstrijd ben gegaan want destijds zat ik al iedere twee weken in het mooiste stadion van Nederland. En Feyenoorders deden er al helemaal niet mee in deze door Oranje met 3-0 gewonnen wedstrijd. Zonde van het geld dus. Al scoorde onze huidige trainer wel de derde goal voor Nederland.

Zinloos

Mijn tweede interland zag ik in ’95. Ook weer een zinloze trip naar De Kuip. De enige Feyenoorder die speelminuten kreeg was Trustfull (en zorgde prompt voor de assist van de enige goal van die avond), De Goeij zat voor het eerst sinds tijden een hele wedstrijd op de bank van Oranje en voor de rest was het 020-gehalte wel erg hoog deze avond. Wederom zonde van het geld dus. Ook al was het maar 30 gulden.

De laatste interland die ik zag was ten tijde van de aftrap ook een zinloos vehikel geworden. België had al geen kans meer op het WK van 2010 maar tegenstander Turkije nog wel. Dan moesten de Turken wel zelf winnen en moest Bosnië verliezen.
De Bosniërs wonnen eerder op de dag (merkwaardig eigenlijk want om competitievervalsing te voorkomen zou je toch denken dat alle wedstrijden tegelijkertijd zouden moeten beginnen) en dus was dit een wedstrijd ‘om des keizers baard’ (*). Ons doel was om het Heizel te vincken en niet zozeer in een kluwen feestvierende Turken terecht te komen dus voor ons was de trip naar Brussel in ieder geval geslaagd.

Volstouwen die comments

Om terug te komen op het komende Europees Kampioenschap in boevenstaten Polen en Oekraïne, voor deze site ga ik proberen om de dag na de wedstrijd een stukje over de avond ervoor te plaatsen. Verslag van achter de televisie vandaan uiteraard zodat u de dag later uw mening kan spuien in de comments hieronder. Zodat we gezamenlijk de tijd kunnen doden tot het echte voetbal (lees Feyenoord) weer begint. Ik schrijf een stukje over de gespeelde wedstrijden, u moppert, klaagt en jubelt dat het een lieve lust is. Kom je de tijd op kantoor ook weer door en het zorgt weer voor wat aanloop op deze website.

Vanavond staat de traditioneel saaie openingswedstrijd op het programma. Dit keer de badkamer-verbouwers tegen die failliete gyros-vreters oftewel het land van Smolarek en Rzasa tegen het land van Charisteas. Gevolgd door de Russen van Dickie tegen de uitvinders van de pils. Korneev tegen Griga. Mijn voorspellingen? De eerste wedstrijd een gelijkspel en de tweede winnen de mannen van Poetin (helaas).

Door Jeroen

11 gedachte over “Laat de peenvogel niet in zijn hempie staan”
 1. Polen wint met 2-0 mits ze veel Zuid Polen opstellen en de Russen winnen met 2-1 anders vallen ze Tsjechie weer binnen. Kortom, geen kut aan!
  Ga morgen wel Nederland kijken in de kroeg maar heb ook het Peenvogel gevoel.
  Doet met niet veel maar ben ook weer geen NSB-er. Ingetogen dus.
  Of gelijk verliezen en al die oranje zooi in de kliko…..whatever!

  Peenvogel, nog aan matchfixing gedaan onlangs?

  1. Nee, ik heb wel een keer mijn achterband gefixt. Maar toen stonden er geen Sjinezen om de hoek te gokken hoe lang (sic!) ik er over zou doen. Ik kan me niet herinneren dat ik het middelpunt ben geweest van een Internationaal gokschandaal.

   Op de Zuidpool wonen veel Pinguins btw.

 2. Ik denk dat ik bij die Chinees op de Krugerlaan (bij Vincent S., alias Lange S.) eens een visje ga uitgooien voor match fixing op Het Hoge Land…..

  T.O.G.B. mini F12 – Zwervers Capelle mini F13 38-37 laatste minuut e.d.
  Kaching…….(goeie naam voor een Chinees trouwens).

 3. Als er 1 ding is wat belangrijk is met peuters dan is het wel omkoping. ‘als je nu luisterT mag je straks nog tv kijken’ enz. enz. Het zit er al vroeg in.

  Die Grieken kunnen niemand omkopen trouwens, dus die gaan bij nader inzien toch verliezen. De scheidsrechter krijgt een nieuwe badkamer. 1-0 voor Polen dus.

Jouw reactie hier!