Wraak!

DoorJeroen

apr 19, 2011

Er zullen ongetwijfeld genoeg Feyenoorders zijn die er anders over denken maar bij mij is de liefde voor mijn eigen club groter dan de haat voor de tegenstander. En dus dient er aanstaande zondag wraak genomen te worden voor de beschamende 10-0 eerder dit seizoen.

Dat de consequentie ervan is dat onze aartsvijand kampioen wordt dan zal dat wel. Excelsior stunt al het hele seizoen dus waarom aanstaand weekend niet? En daarbij, nu er een (theoretische) kans op Europees voetbal is moet je hem grijpen ook. Ik wil wel weer met Feyenoord europa in en dan liever een iets meer exotischere trip dan een busreisje naar Gent. 

Een van de eerste confrontaties tussen Feyenoord en PSV zag ik in het seizoen ’87-’88. Voor krap 20.000 toeschouwers zette onze huidige coach Feyenoord al na 3 minuten op 1-0. Uiteindelijk zal Feyenoord met 2-1 winnen en tot aan het seizoen 2000-2001 wisten de Eindhovenaren geen een keer te winnen in De Kuip voor de competitie. Hierna volgden drie gelijke spelen, drie nederlagen en drie overwinningen. Kortom, de laatste 10 jaar zijn we aan elkaar gewaagd. En ondanks het grote verschil op de ranglijst ben ik ervan overtuigd dat Feyenoord zondag zal winnen.

De consequenties? Tsja, in het ergste geval gewoon de eerste zes weken na de beslissing in de competitie een kwestie van geen tv kijken of de krant lezen. Dan is het ook nooit gebeurd. Net zoals die 10-0 trouwens.

Door Jeroen

5 gedachte over “Wraak!”
 1. Wie zegt nou dat die andere kampioen worden als wij zondag winnen?
  Club Wed. w g v p v-t
  1 PSV 31 19 8 4 65 76-30
  2 FC Twente 31 19 8 4 65 58-30
  3 Ajax 31 19 7 5 64 63-27

  Punt 1 : als twente twee keer wint en de laatste in de arena gelijk speelt staan ze nog steeds boven die gasten.
  Punt 2 : Ajakkes moet na excelsior ook nog naar Heerenveen. En daar winnen doen alleen de hele grote clubs.

  Kortom : We winnen van PSV, en Twente wordt kampioen. Psv tweede en ajax pakt HELEMAAL NIETS.

Jouw reactie hier!