Koninklijke Rupel Boom F.C. – Royal Boussu Dour Borinage

Het is zondag, Feyenoord heeft op zaterdagavond een wanprestatie geleverd tegen De Graafschap en het voornemen is om in 2011 ook iedere maand 1 nieuw stadion aan het lijstje toe te voegen. Wat doe je dan? Juist, je verlegt de aandacht naar wedstrijden over de grens binnen rijafstand. Dat werd voor deze zondagmiddag dus Boom, een plaatsje net voorbij Antwerpen, vlakbij plaatsen met illustere namen als Niel, Reet en Waarloos, waar we ook al een keer een scooterweekend hadden bijgewoond.

Koninklijke Rupel Boom Football Club onstond in 1998 door de fusie van Rupel Sportkring en Boom FC. en promoveerde vorig seizoen naar de Exqi-League. De K.R.B.F.C. nam het vandaag op tegen Royal Boussu Dour Borinage, ook Koninklijk dus. Deze club uit Wallonie promoveerde in 2009 naar de Exqi-league. Samen met Kees, Ed en René zette ik koers naar deze wedstrijd op het tweede niveau van Belgie. K.R.B.F.C. tegen R.B.D.B. dus.

Boom (Bel.) Koninklijke Rupel Boom F.C. – Royal Boussu Dour Borinage 1-1 (Exqi-League)

Wedstrijd tussen de nummers 12 en 13 van de Exqi-League.

Omdat CS Visé een thuiswedstrijd speelt en deze club (als enige) nog niet beschikt over een lichtinstallatie goedgekeurd voor de Exqi League, begonnen alle wedstrijden niet om 15:00 uur maar om 14:30. Kan alleen in Belgie.

Het huidige terrein deed voor het eerst dienst tijdens het seizoen 1941-1942 toen Rupel SK op zoek moest naar een nieuw terrein. Achttien jaar later verliet de club echter het parkterrein omdat de Boomse atletiekclub ook toegang had gekregen tot het terrein en dat zou volgens het toenmalige bestuur nadelig zijn voor de staat van het veld.

In 1967 kreeg het Gemeentelijk Sportstadion opnieuw een voetbalploeg over de vloer: FC Boom. Van een echt stadion was er toen nog niet echt sprake. Achter de doelen en naast de kleedkamers waren er enkele staanplaatsen opgetrokken. Drie jaar later werd de steile hoofdtribune gebouwd om de supporters meer comfort te geven. Sindsdien is er weinig aan de hoofdtribune veranderd.

Mooie pisbak op de tribune.

In 1998 fuseerden Rupel SK en FC Boom tot Koninklijke Rupel Boom FC.

Biertje in de kantine achter de goal. Maar het mocht er binnen niet te druk worden.

Groundhoppers on tour.

De reservebank.

In het Gemeentelijk Sportstadion passen 9470 mensen. Die waren er bij lange na niet. Ik denk zelf een mannetje of 500 waaronder een handjevol uit Wallonie.

Uit deze inworp viel de 1-0. Terecht want Rupel Boom had al twee keer de lat geraakt.

Feestje.

Wij hielden ons rustig 😉

Tweede helft achter het doel gekeken. Borinage was de tweede helft veel sterker.

En de 1-1 in de laatste minuut was terecht.

Slotoffensief Boom met een vermeende handsbal in het strafschopgebied. De scheidsrechter werd voor dief uitgemaakt.

Maar het eindigde in 1-1.

6 gedachte over “Koninklijke Rupel Boom F.C. – Royal Boussu Dour Borinage”
  1. Zo, dat is snel! Het staat al op de lijn op de internets…
    Jupilers in de Exci-league, goed te doen!
    Het was weer een gezellige middag met de mede-groundhopperTs.

Jouw reactie hier!