Almere City – Excelsior

Waarom? Waarom reis je op een vrijdagavond naar godbetert Almere af in plaats van lekker op de bank te zitten met een biertje in je hand? Deze vraag is makkelijk te beantwoorden. In Nederland heb ik nog een aantal stadions te bezoeken. En waar ik normaliter de stelregel hanteer dat dit met een wedstrijd moet zijn waarbij Feyenoord betrokken is heb ik inmiddels de spelregels wat aangepast.

De kans acht ik namelijk zeer klein dat ik Almere City, FC Eindhoven en FC Oss de komende jaren met Feyenoord ga bezoeken. En mochten we een van deze clubs in het bekertoernooi treffen dan is de kans erg groot dat dit met georganiseerd vervoer zal zijn. Ik heb dit seizoen nog wel een silvercard maar dat kan nooit erg lang meer duren denk ik. De laatste seizoenen heb ik amper uitwedstrijden bezocht en dan slinkt het opgebouwde puntenaantal erg snel.

Terug naar de orde van de dag. Om gewoon een wedstrijd van Almere City te bezoeken dat ging me weer te ver. De club heeft een samenwerkingsverband met onze ‘vrinden uit de hoofdstad’ en dat zou niet goed voelen eerlijk gezegd. Dus bleef er maar een optie over, op bezoek gaan als de wedstrijd tegen Excelsior op het programma staat.

Je zou verwachten dat de twee satellietclubs van de grote twee in Nederland er een wedstrijd in de hoogste regionen van de Jupiler League op het programma zou staan maar niets was minder waar. Beide clubs bivakkeren onderin de pils-competitie (Almere 13e en Excelsior zelfs op de allerlaatste plaats). Nu was het nog zaak om mensen te vinden die met mij mee wilden gaan. Kees was snel om, het vooruitzicht van slecht voetbal en bier klonk hem als muziek in de oren. Oud buurtgenoot Marco heeft een seizoenskaart voor Excelsior en wilde ook mee. Dus met drie man trokken we na het eten op vrijdagavond, de restanten van files trotserend, op weg naar dé Vinex-stad onder de Vinex-steden te weten Almere.

Almere (Ned.) 30 november 2012. Almere City – Excelsior 2-1. Jupiler League.

image

Oei. Ik ben blij dat we het overleefd hebben.

image

Tsja, als je dan een nieuw stadion bouwt hou dan alle tribunes hetzelfde.

image

image

Overal hetzelfde.

image

Excelsior ’till they die. Wel wat bekende gezichten van Feyenoord gezien. Er waren ongeveer 100 man mee (die schatting was makkelijk te maken want er stonden twee bussen en 6 auto’s op de parkeerplaats).

image

image

De goedheiligman deed de aftrap.

image

Excelsior kwam op achterstand bij het eerste schot op doel. De gelijkmaker kwam van Elvis Manu, die eerder dit jaar in Heerenveen nog een hele belangrijke goal voor Feyenoord scoorde.

image

En Excelsior verloor weer eens. De tweede helft werden de mooiste kansen gemist en dan weet je dat hij aan de andere kant gaat vallen. Zo geschiedde.

image

Stadion 116 met een wedstrijd dus. Ik had het niet willen missen.

Jouw reactie hier!