RSC Anderlecht – KVC Westerlo

In januari 2012 stonden geen groundhoptripjes gepland. Met een vakantie in Cambodja in de benen en de fantastische Klassieker aan het einde van de maand was het al druk genoeg. Ook moest ik nog een artikel inleveren voor mijn avondopleiding dus ik kwam tijd tekort. Er waren een paar wedstrijden van Feyenoord naar de zaterdagavond verplaatst waaronder de dramatisch verlopen confrontatie met RKC Waalwijk (en de wedstrijd tegen Utrecht werd weer terug verplaatst). Een mooie kans om op zondag weer een tripje te maken. Uiteraard was Kees ook wel te porren voor een wedstrijdje in Belgie en dus werden de fixtures eens goed bekeken.

Uit het programma voor de zondagmiddag kozen we RSC Anderlecht tegen KVC Westerlo. Hoewel ik absoluut geen warme gevoelens krijg bij de club uit Brussel heeft het Constant Vanden Stockstadion toch een bepaalde aantrekkingskracht op mij. Daar moest ik nog een keer heen dus.

Een rondje op internet leerde me dat parkeren op de oprijlaan van het Witte Huis in Washington eenvoudiger én goedkoper is dan parkeren in de buurt van het stadion (iets met 5 euro per uur en een maximale parkeertijd van twee uur wat héél handig is met een wedstrijd van twee keer drie kwartier) dus kozen wij voor de optie om de auto op een gratis parkeerplaats vlak naast de snelweg te zetten bij de COOVI/CERVIA en met de metro naar het stadion te gaan.

Kaartjes werden besteld via ticketingonline.be en voor 11 euro kochten we een staanplaats achter de goal. Ik moet zeggen dat de prijzen in Belgie altijd wel okay zijn. Met twee euro reserveringskosten bedroegen de kosten 12 euro voor een staanplaats voor een wedstrijd tussen de nummer een en de nummer een-na-laatst van de Jupiler Pro League. Jammer alleen van dat net voor ons neus en dus zochten we ons heil in een ander vak voor de tweede helft.

Brussel (Bel.) 19 februari 2012. RSC Anderlecht – KVC Westerlo 3-1. Jupiler Pro League.

Zonder cynisch te willen zijn maar dit kan toch alleen in Belgie?

Vanaf de CERVIA met de metro vijf haltes naar St. Guido. We hadden niet genoeg kleingeld bij ons dus we reden dit keer zwart. Als ze de liften niet kunnen maken dan zullen de controleurs ook wel niet betaald worden was onze redenatie.

Na een paar minuten lopen het Astridpark.

Het stadion ligt al sinds 1917 in het Astridpark en aanvankelijk heette het Stade Émile Versé, verwijzend naar de eerste weldoener van de Brusselse club. Sinds 1983 draagt het stadion de naam van Constant Vanden Stock, de bierbrouwer die in 2008 overleed.

Bij de vele eetstalletjes en kroegen was het nog rustig. We waren dan ook erg vroeg.

Oldskool ingang.

Bij een kroeg met Heineken (!) luifels naar binnen. Gelukkig schonken ze er wel Maes.

In Brussel zitten veel internationale instanties en het elftal van RSC Anderlecht is daar geen uitzondering op. Met Congolezen, een Amerikaan, een Braziliaan, een Venezuelaan, een Hongaar, Tsjech, Pool en een Servier heeft de selectie wel wat weg van de Verenigde Naties. Er doen ook een paar Belgen mee overigens.

Bij Westerlo Bart Goor onder contract. Die is op dag na even oud als dat ik ben. Wel in iets betere conditie want hij speelde de hele wedstrijd.

Inmiddels was het buiten gezellig druk geworden.

Een net voor ons neus. Mmmm.

Vanaf de eerste minuut druk van Anderlecht. De doelman van Westerlo hield zijn doel schoon en was de uitblinker in de eerste helft.

Zo’n net is kut. Daar moesten we wat aan gaan doen.

Vak K3, Hehehe.

De stewards stonden te slapen en de tweede helft zaten we een stuk beter.

Bij het begin van de tweede helft viel me op hoeveel lege plekken er waren. Toeschouwersaantal lag net boven de 21.000.

Voor Kees was het een revisit. Hij was hier al eerder in 1984 (!) voor een wedstrijd in de kwartfinale van de UEFA-Cup tegen Spartak Moskou. Hoezo oldskool.

Rechtsonder het uitvak.

Bart Goor, 38 jaren jong en gewoon 90 minuten aan de bak.

Af en toe is die tweetaligheid wel vermoeiend. Alle mededelingen in het stadion in het Frans en dan in het Nederlands. Alle reclameborden eerst in het Frans en dan in het Nederlands. Enzovoort, etcetera.

De 1-0 viel dan toch

De 2-0 viel uit deze corner.

En die kerel viert het door zijn shirt uit te trekken. Die heeft vast geen Eredivisielive.

In de 88e minuut gingen wij richting de metro. En toen misten we nog twee goals. Uiteindelijk werd het 3-1.

Vlaams is een schitterende taal.

7 gedachte over “RSC Anderlecht – KVC Westerlo”
 1. Leuk verslag, jammer dat je die 2 late goals gemist hebt. Die waren vreselijk mooi 🙂

  Kaarten in België zijn in de regel niet duur. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de site http://www.ticketingonline.be echt een uitkomst vind. Eén portaal om voor iedere clubs tickets te bestellen.

  Trouwens slim dat je bent gaan zitten !

  1. Goede keeper hebben jullie trouwens, prima reflexen. In de eerste helft had je ook zo maar op voorsprong kunnen komen overingens. Aanvoerder van Anderlecht vind ik wel een aardige speler. Maar ik denk wel dat ze met boter en suiker eraan gaan tegen die kaasboeren aanstaande week. Zó goed was Anderlecht nu ook weer niet.

 2. Inderdaad, we hebben een goede keeper die jammer genoeg aan het einde van het seizoen vertrekt. Heeft de vorige twee seizoenen ook bij Kortrijk laten zien dat hij een stukje kan keepen. En ook Biglia (Anderlecht) is een zéér goede speler, waarschijnlijk één van de beste van het land en Anderlecht moet er dan ook alles aandoen om hem te houden. De mindere periodes bij Anderlecht vallen meestal ook samen met de afwezigheid van Biglia.
  In de ‘mindere’ wedstrijden zoals tegen bijvoorbeeld Westerlo zijn de spelers van Anderlecht niet zo gemotiveerd maar als het tegen een topclub is dan zijn ze niet te houden (getuige ook de 19 op 21 tegen de G5 buiten henzelf en dikwijls met overtuigende cijfers 5-0, 3-1, 4-2 en de 18 op 18 in de groepsfases). Als ze gemotiveerd raken zal het nog een zeer spannende wedstrijd worden morgen.
  En voor ons zit er niets anders op dan ons te redden via de eindronde met supergemotiveerde tweede klassers…

Jouw reactie hier!