KVK Tienen – KSK Heist

Vorig jaar vierden we mijn verjaardag in Engeland. Dit jaar in Belgie en wel in Leuven om precies te zijn. Waarom Leuven? We waren er nog nooit geweest en het is de geboorteplaats van Stella Artois. Tevens is de grote markt vergeven van kroegen en restaurants dus het leek ons wel wat qua vertier. Op zaterdag gingen we met Kees en Linda op pad naar Leuven.

Op zaterdag zijn we na een goede lunch op pad gegaan naar de brouwerij van Stella Artois. Onze rondleiding was met een Nederlandstalige gids maar toch besloten er zo’n 15 Engelsen op vrijgezellenfeest mee te gaan met het bezoek aan de brouwerij. De gids dacht dat het Fransen waren dus sprak hij hen af en toe aan in het Frans. Iets wat bij de Engelsen alleen maar voor meer onduidelijkheid zorgde.

Het stadhuis van Leuven is gebouwd naar voorbeeld van het stadhuis in Brussel en is een van de mooiste gotische stadhuizen ter wereld. De eerste steen werd gelegd op 31 maart 1439.

Die gozerT ken niet spellen.

De brouwerij van Stella.

Produktielijn van blikken Jupiler.

Het bezoek werd uiteraard afgerond met een proeverij. Volgens de barman kon je net zo lang bestellen totdat hij zelf geen zin meer had om te tappen. Maar met de aanwezige Engelsen gaf hij er na een half uurtje de brui aan. Per persoon kreeg je ook nog een kleine attentie in de vorm van een groot en klein blik bier. Na bezoekjes aan de brouwerijen van La Trappe, Guinness, Hertog Jan, De Koninck en de Pelgrim in Rotterdam was dit alweer ons zesde brouwerijbezoek. We lijken wel brouwerij-hoppers.

Huiskamer annex kroeg. Zo zien wij ze graag.

Helaas kreeg OH Leuven een uitwedstrijd toebedeeld in de play-offs in Belgie dus keken we wat verder dan ons neus lang was. Tienen bleek vlakbij te liggen en die speelden op zaterdagavond.

De dames gingen Indiaas eten, Kees en ik namen de trein naar Tienen. Na een flinke wandeling van station naar stadion met een tussenstop bij een kebab-zaak voor een snelle hap kwamen we aan bij het Bergéstadion

Standbeeld buiten het station van Leuven.

Kebab onderweg.

Tienen.

De club werd in 1921 opgericht als Racing Club Tirlemont en in 1973 werd de naam vervlaamst tot Royal Racing Club Tienen (het Koninklijke royal kregen ze bij het dertig jarig bestaan).  Direct na de oorlog ontstond er in de stad nog een andere club Voorwaarts Tienen (die op haar beurt weer een fusie was uit 4 andere clubs) en beide clubs leefden in de marge van het Belgische voetbal. Uiteindelijk fuseerden beide clubs in 1981. De nieuwe club ging KVK Tienen heten en speelde verder met het stamnummer (132) van Racing Tienen in Derde Klasse. In 2006 werd promotie naar de tweede klasse afgedwongen.

Tienen (Bel.) 7 april 2012. KVK Tienen – SK Heist 1-1. Tweede Klasse.

Het Bergéstadion, genoemd naar Julien Bergé, voormalig Algemeen Beheerder van de Tiense Suikerraffinaderij, werd gebouwd in 1923-1924 voor Racing Club Tienen en biedt plaats aan 7100 toeschouwers.

In het kleine Bergéstadion werd dit seizoen gestreden tegen degradatie en met het bezoek van Heist aan Tienen was het nog allerminst zeker dat degradatie afgewend kon worden want de ploeg staat eennalaatste en de laatste twee teams degraderen rechtstreeks. KVK Tienen moet zich volop richten op de barrageplaats, maar moet ook daarvoor al een vierpuntenkloof dichten met FCV Dender EH.

Stilleven.

Het was koud en de wedstrijd was erg slecht. Rond de 70e minuut kozen we eieren voor ons geld en zetten koers naar het station. In plaats van om 11 uur konden we ons nu weer rond 10 uur bij de dames vervoegen die zich verschanst hadden in de Ierse pub.

Bibliotheek by night.

Stadhuis by night.

Riviertje stond een beetje droog.

Op eerste paasdag veel folklore op straat.

Markt vol met kroegen.

Ontbijtje.

Mooie kroeg, helaas dicht.

Ku(ns)t.

Vanuit de kroeg zagen wij de folklore-groepen voorbij trekken.

Een van de kadootjes voor mij verjaardag.

Het andere was een kaartspel van Cluedo.

Op de dag van de bekerfinale een standbeeld van een denneappel, ehm eikel.

Jeanetteke.

Op naar de Ierse pub.

Ook het andere kadootje werd direct gespeeld.

Niet in Engeland, toch Indiaas eten.

Alles ging op.

En er was nog plaats voor een toetje ook.

Kerel met bel.

Nog een keer het stadhuis. Omdat het zo mooi is.

14 gedachte over “KVK Tienen – KSK Heist”
 1. Ik moet zelf nog 3 stadions in de hoogste Klasse (OH Leuven, Zulte-Waregem en Bergen). Komend seizoen komt AS Eupen daar bij.

  Leuven ga ik zeker doen en ook ff het centrum in (erg fraai).

 2. Wat mij betreft best ……….ff centrum in en daarna een wedstrijdje. Zal wel volgend seizoen worden! Ik rij toch bijna langs je huis als ik naar België ga 🙂

  1. Dat houden we warm. Valt of staat in mijn geval wel hoe de Europese campagne van Feyenoord eruit komt te zien. Met Feyenoord Europa in is het allermooiste….

 3. Prima!

  Ja, dat weet ik …………. ik ben zelf met Feyenoord-collega’s in 2000 meegeweest naar Rome. Toen zijn we met de auto gegaan (4.000 kilometer in 5 dagen). Achteraf gezien gekkenwerk, maar ja ……

  Zaterdag Feyenoord-MVV 3-0 (of was het Cambuur?) daarna vertrek richting Italië, zondag Juventus-AS Roma, dinsdag SS Lazio-Feyenoord en woensdag Fiorentina-Valencia (ook CL). Donderdag de terugreis. Was een onvergetelijke trip.

 4. Mijn vriendin komt daar vandaan, en ik ga er zo nu en dan kijken. (Tegen Antwerp en Mechelen zijn leuke potjes). Mijn schoonvaderT heeft een seizoenkaart, kost ongeveer 200 euries, maar daar krijg je ook voor 200 euries bierbonnen bij, inwisselbaar in alle cafe’s die Stella schenken. Ideetje voor Gudde?

  Was je nog in de Domus brouwerij geweest? Rechtstreeks vanaf de brouwerij naar de tap. Leuke tent.

  Cheers,
  K

  1. Nee, Domus zagen we pas later. Da’s een mooie tip voor een revisit aan OHL Leuven zelf.

   200 euro aan bierbonnen! Jammer dat Oranjeboom niet meer in Rotjeknor zit. Dan maar een deal met de Pelgrim sluiten.

Jouw reactie hier!