Lommel United – AFC Tubize

Eigenlijk zouden we naar FC Eindhoven tegen Sparta gaan. Maar via de onvolprezen website footballfans.eu viel mijn oog op een wedstrijd niet ver van Eindhoven vandaan. Lommel United zou thuisspelen tegen Tubize. Een wedstrijd tussen de nummers 5 en 6 van de Belgacom League en de aftrap was om 20:30. Tijd zat om daar op tijd te geraken want Eindhoven om 20:00 uur zou wellicht krap worden (het viel uiteindelijk mee).

Sparta in de eerste divisie te zien ploeteren is leuk maar voetbal in België blijft stukken leuker. En zo hou ik de optie open om Feyenoord nog eens een keer tegen FC Eindhoven te zien spelen voor de beker. En anders gaan we er volgend seizoen wel heen. Ik heb geen haast.

Lommel zagen we begin deze maand afgetekend winnen bij ASV Geel (verslag hier) en nu zagen we ze binnen een maand twee keer. We zouden bijna als echte fans te boek kunnen staan.

Lommel United is een fusieclub, uiteraard is Lommel United een fusieclub. In 2003 onstond er een fusie tussen Vlug en Vrij Overpelt-Fabriek (uit 1924) en KFC Lommel SK (uit 1932). Deze club ging de club verder als Koninklijke United Overpelt Lommel. In 2010 fuseerde de club met derdeklasser KFC Racing Mol-Wezel en vormde zo de club Lommel United omdat het gemeentebestuur de naam Lommel prominenter in de clubnaam wilde hebben.

Enfin, in plaats van Eindhoven werd koers gezet naar Lommel. België, het land van pareltjes van stadion en friet met stoofvlees. What’s not to like zouden de Fransen zeggen?

lommelgeel001

Lommel (Bel.). 28 maart 2014. Lommel United – AFC Tubize 3-0. Belgacom League.

Ze schijnen daar…

In de kantine stond de set voor de deejay al klaar.

Geen stoofvlees. Maar wel lekkere frieten. Met tartaarsaus.

Deze dus.

Even alle tribunes op de foto zetten voordat de match begint.

Voetballen maar!

Het speltempo lag vrij hoog en daardoor onstond er een amusante wedstrijd tussen de nummers vijf en zes van de Belgacom League. Het tweede niveau in België.

Uit een dood spelmoment werd de 1-0 binnengekopt.

Keeper en lichtmastfoto. Check.

De uitblinker bij Lommel was Jentl Gaethofs. Keer op keer was hij zijn directe tegenstander te snel af en op slag van rust scoort hij de 2-0.

In de tweede helft een andere plek opgezocht.

Trainer van Lommel is Stijn Vreven, de Indiaan van Utrecht.

Tubeke of Tubize zoals u wilt, mistte nog een strafschop.

En Lommel niet. Zodoende kwam er 3-0 op het scorebord.

Tijd om huiswaarts te gaan. Leuk stadionnetje en prima wedstrijd.

Jouw reactie hier!