Druk oog

DoorJeroen

jun 15, 2021

Gisteren plaatste ik deze foto in mijn stories op instagram. Instagram is een soort parallel universum waar iedereen met allerhande hashtags probeert te laten zien dat zij wél een uitbundig en sportief leven leiden.

Enfin, zelfs tussen de instagrammers waren een aantal mensen met een echt kloppend hart die zich afvroegen wat er aan de hand was. Nou ja, niet veel behalve dat mijn oogdruk te hoog was en daar moest wat aangedaan worden.

Met een laser werd er een gat in mijn iris geschoten en dat zouden ze beter kunnen doen. Geef de patiënt het masker van Darth Vader op bijvoorbeeld en laat een virtuele X-Wing de lasers afvuren. Dat maakt het proces een stuk leuker.

De behandeling was geslaagd want de waarde van de druk had een ander cijfer gekregen. Toen ik vroeg waar het dan in gemeten werd (bar? Psi?) moest de dame mij het antwoord schuldig blijven. Dat was wel jammer want ik ben te lui om op Google te kijken wat het wel is. Al kan je dat bij weekend miljonairs nog wel eens duur komen te staan (ik weet het inmiddels, bij de meting van de oogdruk wordt de waarde opgegeven in mmHg.)

Bijkomend voordeel was ook dat je verreweg de Benjamin van de wachtkamer bent bij dit soort ingrepen. Dus als een jonge hond sprong ik de weide weer in. Klaar om een hippe insta-foto te maken. We hebben het er maar (oog)druk mee.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!