Borussia Mönchengladbach – Greuther Fürth

Feyenoord speelde op vrijdagavond tegen VVV en dit leek Kees zijn Engelse vriend Chris een uitgelezen kans om De Kuip eens te komen bezoeken. Feyenoord won weinig overtuigend maar doordat ze op vrijdagavond speelden hadden we de rest van het weekend over voor een groundhop.

Eerste keuze Dortmund was snel uitverkocht maar om Chris wel het echte ‘Bundesliga-gevoel’ mee te geven vonden we een alternatief in het andere Borussia niet ver over de grens bij Venlo.

bmgfurth001

Mönchengladbach (Dui), 6 april 2013. Borussia Mönchengladbach – Greuther Fürth 1-0. 1. Bundesliga.

Niet ver van de Nederlandse grens kom je bij de afslag naar het stadion.

Menno en Kees op pad naar het stadion.

Een soort buitenaardse spin gedropt in een weiland. Maar wel lekker veel parkeerplek.

Feyenoord en Borussia hebben in het verleden vier keer tegen elkaar gespeeld. In seizoen ’86-’87 zag ik mijn eerste Europese wedstrijd. Feyenoord won van het Hongaarse Pecsi Munkas. In de ronde erna moesten ze tegen Borussia Mönchengladbach. In Duitsland werd op de Bokelberg met 5-1 verloren nadat Feyenoord nog wel vlak voor rust op 1-1 kwam door Lars Elstrup. De thuiswedstrijd werd ook kansloos verloren door twee goals van Uwe Rahn.

In 1996 kwam de revanche. Vanwege de capaciteit van de Bokelberg werd uitgeweken naar het Rheinstadion in Dusseldorf. Voor 54.000 toeschouwers (waaronder heel veel Feyenoorders) maakte de thuisclub al binnen 5 minuten de 1-0. Op het halfuur kreeg Feyenoord een vrije trap die door huidig assistent Van Gastel achter de keeper werd geschoten. In de 43e minuut scoorde Borussia alweer maar op slag van rust kon huidig hoofdtrainer Koeman vanaf 11 meter de stand weer gelijk trekken.

Ook het derde lid van de huidige technische staf Van Bronckhorst speelde de hele wedstrijd mee. Het verslag van deze wedstrijd (waar ik bij was) kun je hier vinden. In De Kuip was Feyenoord met 1-0 te sterk en haalde de halve finale van waarin voornamelijk Carsten Jancker ons de das omdeed.

In zowel het oude stadion (foto’s hier) als het nieuwe stadion (foto’s hier) ben ik al eens geweest en door dit bezoek aan BMG komt de club met stip bovenaan de Duitse club die ik het vaakst live heb zien voetballen want in 2008 zag ik Die Fohlen (met Patrick Paauwe in de gelederen) met 3-1 verliezen bij Schalke (foto’s hier).

Chris doet zich tegoed aan de geneugten van Duits voetbal. Een leckere Krakauer.

En wij aan een curryworst!

Het mooie van Duits voetbal is dat er rondom het stadion al ruim voor de aftrap genoeg volk op de been is. Biertje hier, bratwurst daar. Ik hou daar wel van.

Geen leren jackie met sjalen om zijn polsen bij deze fan.

De vorige keer zaten we aan de overkant. Nu konden we de staantribune goed in de gaten houden.

Alles groen en wit.

Vlak voor de spelers het veld op komen knallen de Bohse Onkelz uit de speakers met “elf vom Niederrhein“.

Greuther Fürth, de nummer laatst, was de betere ploeg. Een kopie van de wedstrijd een dag ervoor in De Kuip.

Geintje, moet kunnen.

Echt bier op de tribunes. Zoals het hoort.

Bij Borussia Luuk de Jong in de basis. Die bleek zijn transfersom van 15 miljoen euro niet helemaal waar te maken. Om ons heen werd er flink gemopperd op hem. De beste kansen bleken niet aan hem besteed.

Maar de 1-0 kwam wel op zijn naam. Het was ook een niet te missen kans.

Yep, TOR!

En na 90 minuten doet Borussia nog steeds mee in de race voor een Champions League plaats.

De Nordkurve wordt bedankt voor bewezen diensten. Wij aten nog wat en gingen op weg naar huis. Een geslaagd dagje Bundesliga.

bmgfurth002

Jouw reactie hier!