VFL Bochum – Alemannia Aachen

Feyenoord speelde deze zondag in Eindhoven en dat was uiteraard een verplichte combi en omdat we daar geen zin in hadden zochten we naar een zondags alternatief. Achteraf gezien maar goed ook. In het gebied dat aan Nederland grenst spelen vele clubs en bij een paar ervan (Fortuna Dusseldorf en Bayer Leverkusen) zijn we nog niet geweest. Ook bij VFL Bochum niet en dat was de club die we deze zondag gingen bezoeken. Thuis tegen Alemannia Aachen in een wedstrijd in de tweede bundesliga. De bijnaam van VFL Bochum had tot 1994 de bijnaam Die Unabsteigbaren en het lijkt me duidelijk waarom dat na 1994 niet meer het geval was. Ook vorig seizoen degradeerden de blauw-witten uit de Bundesliga en zijn ze nu voorbestemd hun thuiswedstrijden te spelen op vrijdagavond of zondagmiddag. Niet echt de tijdstippen die je met Duits voetbal associeert. Er waren ongeveer 15.000 man op deze wedstrijd afgekomen en dat is nog altijd meer dan veel Eredivisie-clubs gemiddeld trekken. Op zondagochtend vroeg zetten Kees en ik koers naar het rewirpowerSTADION.

Bochum (Dui.), 24 oktober 2010. VFL Bochum – Alemannia Aachen 1-1. 2 Bundesliga.

Naast het stadion deze parkeergarage. Wij vroegen ons af of dit na afloop wel zo handig was. Het antwoord daarop is ja. We zaten binnen 5 minuten weer op de snelweg.

Het Rewirpowerstadion met typische Duitse lichtmasten.

Na het ophalen van de kaartjes (staanplaatsen voor 11 euro) was het tijd voor een cola voor mij en een biertje voor Kees.

Dat je het weet.

Bratwurst hoort dabei.

Voor 15.390 toeschouwers kwamen de elftallen het veld op.

Tifo-actie en veel vlaggezwaai.

Eerste helft was amusant met Bochum de iets betere partij.

1-0 door nummer 11 Mahir Saglik na een kwartier spelen.

Oldschool in de hekken hangen na een goal.

In de rust een biertje voor Kees en lange rijen bij de pretzels.

Dat is nog eens een combi! Om 05:00 uur weg en rond elf uur weer terug zijn. En dat op je vrije zondag.

Na een uur spelen komt Aachen terecht op 1-1. De tweede helft bleef Aachen de betere ploeg maar viel in de laatste minuut nog bijna de 2-1 voor Bochum binnen.

De capo’s deden nog hun best om het publiek het elftal te laten opzwepen maar meer dan een 1-1 zat er niet in vandaag.

Snel voor de meute richting de auto. Weer een Duits stadion erbij.

Jouw reactie hier!