Waasland Beveren – KSK Heist

De laatste hop van het seizoen. Begin 2011 waren we achtereenvolgens in Boom, Dusseldorf en Kortrijk alvorens mijn 100e stadion met een wedstrijd op mijn verjaardag te vieren in het stadium of light in Sunderland.

Voor de zomerstop kwamen daar nog Colchester en Capellen bij. Drie keer Belgie, twee keer Engeland en 1 maal in Duitsland was de score voordat de vakantie aanbrak.

De wedstrijd van Feyenoord in Engeland ging niet door dus werden er twee oefenwedstrijden bezocht bij Hull en Bradford. Met Jan en Kees werd ook de Bayarena in Leverkusen toegevoegd, toen waren we pas in september en weer togen we naar Belgie, Genk om precies te zijn en de meest memorabele trip dit jaar maakten we naar York. Met tien man begon Peenvogel Voetbalreizen B.V. gestalte te krijgen.

Elf maanden en elf nieuwe stadions. Dat is natuurlijk geen mooi rond getal en dus werd er een plan gesmeed voor een laatste wedstrijd in den vreemde dit kalenderjaar. De keuze viel op Waasland Beveren in het Freethiel stadion net over de grens bij Antwerpen. Laat op de zaterdagmiddag togen we richting onze zuiderburen.

Beveren (Bel.) 10 december 2011. Waasland Beveren – KSK Heist 0-3. Tweede klasse.

Na behoorlijk wat omzwervingen uiteindelijk bij het stadion uitgekomen. Voortaan gewoon de lichtmasten volgen in plaats van de routeplanner.

We waren weer veel te netjes. Nergens werd om ons kaartje gevraagd en ineens stonden we hier. Uiteindelijk zijn we netjes achter de goal naar de sta-tribune gelopen. Na het kopen van een geldig kaartje.

Deze tribune is niet meer in dienst. Volgens de steward kwamen er appartementen.

Kees voelde zich thuis op vakkie E.

Minuut stilte. Daarna een zuivere handsbal die door de bizar slechte scheidsrechter over het hoofd werd gezien. Uit de tegenaanval viel de 0-1.

Waasland Beveren kreeg zat kansen maar vond telkens de keeper van Heist op hun pad als een echte sta-in-de-weg.

Zoals bij zoveel clubs in Belgie betreft het ook hier een fusieclub. De eigenlijke naam is KV Red Star Waasland – Sportkring Beveren maar zelfs op de officiele website hebben ze het over Waasland Beveren ofwel WB. Het hoe en wat over het onstaan valt hier te lezen. Als je het dan nog begrijpt dan mag je jezelf een expert noemen op het gebied van Belgisch voetbal.

De paljas in het zwart.

Weer een redding van de keeper.

De nieuwe hoofdtribune.

De naam van het stadion Freethiel is een afleiding van Frederik Thielemans, de eerste eigenaar van het stadion.

Lichtmast door het dak van het stadion. Check.

Vlak na rust een makkelijk gegeven penalty die er in tweede instantie ingaat. 0-2 dus.

En uit een vrije trap is het dan ook nog eens 0-3. De Heist-spelers gaan naar de hoek waar hun fans staan.

Ook Beveren kreeg een strafschop, die ging in tweede instantie huizenhoog over.

Wij hielden het vlak voor tijd voor gezien om op tijd thuis te zijn. Dat was zonder inachtneming van nog meer wegonderbrekingen en een chauffeur die op de ring Antwerpen niet goed aan het opletten was. Uiteindelijk was het middernacht toen ik in mijn mandje lag.

Foto van de avond.

 

Een gedachte over “Waasland Beveren – KSK Heist”

Jouw reactie hier!