Lille OSC – AS Monaco

Waar waren we gebleven? Juist, op zondagochtend namen we de Eurotunnel richting Frankrijk. Geen 5e divisie maar een wedstrijd uit Ligue 1.

Voor een bijna vol huis speelde Lille tegen AS Monaco. De nummers 6 en 9 van Frankrijk. Lille maakte een paar weken geleden nog een kans op de titel maar het behalen van Europa League voetbal was een meer realistischer doel. In Stade Lille-Metropole passen net geen 20.000 man en is een lelijk gedrocht met een sintelbaan eromheen. Hoe verzinnen ze het.

De wedstrijd zelf was nogal gezapig en de parkeerellende rondom het stadion deden ons besluiten ruim voor tijd weg te gaan, het stond toen al 2-0 voor de thuisploeg. De Franse competitie is niet echt ons ding.

Lille (Fra.), 18 april 2010. Lille OSC – AS Monaco 4-0. Ligue 1.

Opvallend veel kinderen op de tribune.

Het is een open stadion. In de winter hebben de elementen vrij spel. Alleen de tribunes aan de lange zijde zijn overdekt maar als het waait dan zit je te vernikkelen. Wij zaten volop in de zon zonder enige vorm van schaduw. De prijs van het kaartje viel dan wel weer mee. 13 euro schuin achter de goal.

Stadion Lille Mtropole is gebouwd in 1976 en biedt plaats aan 18.185 toechouwers. Vanaf 2012 zal Lille gaan spelen in het nieuwe stadion dat momenteel gebouwd wordt met een capaciteit van 50.000 toeschouwers.

Op naar de bar. Jeroen was de BOB maar dat maakte niet veel uit.

Voor de drie euro die je betaalde kreeg je namelijk een alcohol-loze Amstel Free. Die Franse competitie werd minder en minder met de minuut 😉

Voetbaltoeristen.

Kees kent Frans.

Sjaaltjes en petten!

In het logo heeft Lille een zwarte hond. De mascotte is echter een witte hond. Rare jongens die Fransen.

Vandaag is roze…..

Rijsel United.

Wij zaten in dat vak achter het doel. Precies tussen twee megafoons in. Op zich niet zo’n probleem. Wel dat beide heren andere liedjes zongen en 1 van de megafoons bediend werd door een 12 jarig jochie met een hele schelle Franse stem.

But aka goal!

De AS monaco fans die de 1177.5 km overbrugt hadden. Met een 4-0 nederlaag op zak konden ze weer dat hele teringeind terug rijden. Of zouden ze allemaal per priv-jet gekomen zijn?

Twee-nul uit een penalty op slag van rust. Wij hadden ons plan gemaakt. De tweede helft zouden we op de omloop kijken en als het niet beter zou worden dan gaan we weg.

In de zestigste minuut was het mooi geweest. Bij de auto aangekomen was de parkeer-ellende zichtbaar. Werkelijk overal stonden auto’s. We konden nauwelijks de parkeerplaats af. Het eerder weg gaan was een goede keuze. Als we hier op hadden moeten wachten dan waren we pas erg laat thuis geweest.

Conclusie is dat we het voorlopig beter bij Engels en Duits voetbal kunnen houden.

2 gedachte over “Lille OSC – AS Monaco”

Jouw reactie hier!