Zo, 18 dagen na de operatie en een week na de laatste laserbeurt wederom controle in het oogziekenhuis. Normaal zou ik zeggen: hopend op groen licht maar aangezien de lasers (die best zeer doen) die gebruikt werden om het netvlies dicht te maken ook groen zijn hoopte ik eerlijk gezegd niet op dát groene licht.
 
Afgelopen vrijdag was ik ook in het ziekenhuis. In mijn oog drijven nu allemaal dingen die ik als een soort van screensaver voorbij zie komen (en daar moet ik mee leren leven, ze worden uiteindelijk minder donker van kleur). Maar afgelopen vrijdag bleef de donkerste wolk continu in mijn zicht hangen. Dus even gebeld met het ziekenhuis en ik mocht/moest gelijk langskomen. De mensen die klagen over de Nederlandse ziekenhuizen lach ik voortaan vierkant uit. Als er echt wat is kun je vrijwel gelijk terecht.

 
Tijdens het laseren (dus niet eenzelfde behandeling als mensen die hun ogen laten laseren, het laseren bij mij moet vergeleken worden met hechten) kwam het feit dat ik van het Arische ras ben niet goed uit. Weinig pigment in mijn blauwe ogen en daardoor is het lastiger laseren begreep ik.
Vandaag dus de controle. Genezing gaat de goede kant op. Vliegen mag, dus we kunnen gewoon met vakantie binnenkort. Met mijn geopereerde oog zie ik ongeveer 70% nu, maar een nieuwe bril mag pas na 2 a 3 maanden.

Sporten nog even twee weken mee wachten tot volgende controle dus hardlopen zit er nog even niet in. Hechtingen van de laser zien er dus goed uit en we worden langzaam aan weer mens in plaats van piraat. Arr!
 

Door Jeroen

Jouw reactie hier!