Lincoln City – Aldershot Town

Daar gáán we weer. De lijst van leuke boottripjes die ik organiseerde begint steeds langer te worden. Na York City, Grimsby Town, Rotherham United en Sheffield United viel dit keer de eer aan Lincoln City. Uitkomend op het vijfde niveau in Engeland is het patroon van onze trips duidelijk aan het worden. Wij gaan niet voor de Premier League met poenerige clubs in nieuwe stadions. Nee, bij Peenvogel Voetbalreizen zijn de lagere divisies onze niche.

Bijna alle usual suspects hadden wel weer zin in een reisje en zodoende werd het interlandweekend gekozen, zodat we geen wedstrijd van Feyenoord hoefden te missen en we ook nog eens een bijdrage leveren aan non-league day.

En zeg nou zelf, wat is er leuker dan een nieuwe stad (of land) te ontdekken? Confucius sprak daar jaren terug al de gevleugelde woorden over:

“Het is beter een mijl te reizen dan om duizend boeken te lezen.” Confucius, Chinees filosoof 551 v.C. – 479 v.C.

En daar zou ik graag aan toe willen voegen:

“Je leert een stad en zijn inwoners pas echt kennen in de kroegen en de stadions” Peenvogel, Groundhopper. 1973 n.C.

Enfin, zestien man/vrouw werden er zo gevonden voor deze trip en op vrijdagavond verzamelden we bij de terminal van P&O in Europoort voor wederom een piratenavontuur op zee. Arrrrrr!

Lincoln

Lincoln (U.K.). 12 oktober 2013. Lincoln City – Aldershot Town 0-1. Skrill Premier League.

De Grote Kale ReisleiderT. De GKR dus.

Aan boord was het tijd voor  de grote Voetbalquiz_oktober_2013 (klik op de link om de quiz te bekijken). Dit keer had Menno ervoor gezorgd dat er ook nog echte prijzen te winnen vielen buiten de medailles om. Erg tof van hem. Tijdens deze quiz waren de dames teamcaptains en was er door loting met warme en koude ballen (niet van de heren) een indeling gemaakt voor vijf even sterke teams.

De winnaars zijn blij met hun prijzen.

He. daar is die medaille niet voor bedoeld.

De band wilde, zelfs na herhaaldelijk aandringen, maar niet 500 miles spelen.

Pas toen de dames uit ons gezelschap zich op de dansvloer vertoonden brak het feest los.

Wij mannen dansen niet

Eigenlijk hebben we ook een ultra-vlag nodig met een Peenvogel erop. Kunnen we mooi aan de balustrade hangen.

Beide zangeressen maakten geheel vrijwillig reclame voor Peenvogel Reizen.

Laura en Airyn ook.

En Elena en Annemieke uiteraard ook.

Jaja, de winnaars.

Dit is natuurlijk geen reclame he.

De laatste keer in Sheffield duurde het ontbijt echt enorm lang en dat gaat van de zuivere sightseeing-tijd (of drinktijd, hoe u het wenst) af. Dat moeten we niet hebben. Dus had ik een kroeg in de buurt van de Kathedraal aangeschreven of ze rekening met ons konden houden en dus alvast een ontbijtje konden regelen. Dus dat we na aankomst direct aan konden schuiven. Regeren is vooruitzien. Zeker als zelfbenoemd reisbureau.

Ontbijt en een pint Marstons Smooth. Het leven kan zo simpel zijn. Of het gezond is dat zal de tijd leren.

Chris, de maat van Kees kwam ook langs met zijn vader en twee maten. En zo werd het erg gezellig.

Het kasteel stond in de steigers.

VVV in een schitterend vakwerkhuis.

Er was net een dienst afgelopen. Het leek erop als er een inwijding van priesters had plaatsgevonden.

De bouw van de Kathedraal begon in 1088 en duurde tot ver in de middeleeuwen. Het was 238 jaar het hoogste gebouw ter wereld (1311–1549). Vandaag de dag kost het gebouw per jaar 1 miljoen pond aan onderhoudskosten.

De bekendste inwoner (en mascotte van de stad Lincoln en Lincoln City) is de Lincoln Imp.  De legende van de Lincoln Imp dateert uit de 14e eeuw.  Volgens deze legende werden twee ondeugende wezentjes (imps) naar aarde gestuurd door Satan om er kwaad werk te verrichten.

Na het veroorzaken van chaos elders in Noord-Engeland trokken de Imps naar de kathedraal van Lincoln. Ze vernielden er altaren en beelden tot er een engel verscheen die hen beval te stoppen. Een van de imps zat boven op een stenen pijler toen hij een steen naar de engel wilde gooien; de engel reageerde hierop door de imp te verstenen. De andere kon door de afleiding ontsnappen (en werd door een heks in een zwarte kat veranderd). De versteende imp staat nog steeds in de kathedraal (maar wij hebben hem niet kunnen vinden). In het logo van Lincoln City is de Imp prominent aanwezig.

Pittoresk plaatsje

En hierom zie je waarom deze straat steep hill heet.

Je bent KPN’er of je bent het niet.

Kanonnen.

Ingang naar het kasteel. Wij vonden het mooi geweest. Terug naar de pub.

Deze dus.

Nog een laatste pint en op naar het stadion.

Tribune met op de achtergrond de Kathedraal.

Sincil Bank is al 118 jaar het stadion van Lincoln. Sinds de verhuizing in 1895 van hun oude stadion naar dit stadion wordt Sincil Bank niet alleen gebruikt voor voetbalwedstrijden. In 1958 vond het bezoek van Koninging Elizabeth II aan Lincoln plaats in het stadion en in 1966 stond er een legendarische line-up te wachten voor een concert. Die avond speelden The Who, The Kinks en The Small Faces in het stadion (hoeveel Lambretta’s en Vespa’s zouden er toen voor het stadion gestaan hebben?). Verder zijn er cricket-, tennis-, en atletiekwedstrijden geweest. Het stadion biedt nu plaats aan 10,120 mensen en dit zijn allemaal zitplaatsen. Het stadion ligt een stukje van het centrum vandaan.

Lincoln City is een ouwetje. De club werd in 1884 opgericht en in 1891 werd de club professioneel. Sinds de jaren ’60 was de club een graag geziene gast op het derde en vierde niveau in Engeland. In 1987 was Lincoln de eerste club die degradeerde vanuit The Football League. Een seizoen later waren ze alweer terug. In het seizoen 1998-1999 waren ze weer heel even terug op het derde niveau maar daarna brachten ze van 1999 tot 2011 door in Football League Two (4e niveau). In 2011 degradeerden The Imps naar The Conference waar ze nu nog steeds in uitkomen.

Ze hadden een goede deal bij Lincoln. Als je twaalf kaartjes kocht kreeg je er een gratis. En dus zaten we op de lange zijde voor 15 pond. Nog steeds schrikbarend duur want omgerekend kost mijn seizoenskaart voor Feyenoord ongeveer 14 euro per wedstrijd.

Pint in het clubhuis.

Teringweer. Echt Engels dus.

Een Ultra-club in Engeland. Met trommel.

1 minuut voor kick-off binnen. Zo hoort het in Engeland.

Pukka Pie!

Aldershot was beter en de scheidsrechter een drama.

Met een beetje fantasie zat je bij Man Utd vs Chelsea.

Frank legt het nog 1 keer uit.

Herinnering aan de ramp op Valley Parade in 1985  toen er brand uitbrak in het Valley Parade-stadion in Bradford terwijl de voetbalwedstrijd Bradford City – Lincoln City gespeeld werd. Bradford vierde die dag ook de titel in de Football League Third Division. Er vielen die dag 56 doden. Twee van hen waren supporters van Lincoln City (Bill Stacey & Jim West). Vandaar dat deze tribune de Stacey West stand heet.

In de rij voor de laatste pukka pie.

Direct in de tweede helft een strafschop voor Aldershot.

En die gaat erin. Ze hebben de punten hard nodig want voor Aldershot Town was het sowieso een lastig begin van de competitie. Door financieel wanbeleid stond de club onder toezicht en leek het erop dat de club bankroet zou gaan en zou verdwijnen (alweer). Door donaties van fans (altijd weer de fans) en een overname door een zakenman speelt de club in ieder geval dit seizoen in The Conference. Nadeel van dit late besluit is dat alle spelers ontslagen zijn en ze nu een voorbereiding hebben gedaan met allemaal testspelers die zichzelf in de kijker moesten spelen.

Daarbij opgeteld de 10 minpunten die The Shots kregen als gevolg van het wanbeleid en je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te beseffen dat dit een heel moeilijk seizoen gaat worden. Na 8 wedstrijden stonden ze eindelijk weer in de plus en een saillant detail was dat ze daarmee direct twee andere clubs op de ranglijst passeerden. Die zijn dus wel heel erg slecht.

De meegereisde fans vieren de goal.

Met de moed der wanhoop vielen The Imps aan.

Maar het voetbal werd er niet beter op.

Ziet ook deze analist.

Zoals echte Ultra’s betaamd zongen ze stug door. Sommige liedjes waren wel erg leuk. Zoals ”We got the worst stewards in the land”.

De laatste kans ging er ook niet in.

Terug op de boot tijd voor een drankje.

En dezelfde band. Met witte jurk, zonder stickers.

Menno heeft een nieuwe app op zijn telefoonkoffer.

En in Nederland was het weer nog slechter. Snel naar huis. Het was weer een fantastische trip. Volgende keer Scunthorpe?

 

9 gedachte over “Lincoln City – Aldershot Town”
 1. Superverslag Jeroen weer een stukje vakwerk van de reisleiderT. Voor degene die we niet meer hebben gesproken in Europoort, wij vonden het weer geweldig. Till next time!!

 2. Mooi, zit nu op werk je site te bekijken. Ziet er echt prachtig uit. Mocht er een keer een plekje vrij zijn om een van je groepsreizen zou ik heel graag meegaan. Ben zelf ook een liefhebber van (buitenlandse) voetbalreisjes. Ben een paar keer nu in Belgie (Genk, Brugge, Anderlecht, Beerschot), Duitsland (HSV, Gladbach, MSV Duisburg) en Engeland (Hull, Crystal Palace, Chelsea) geweest en dat smaakte zeker naar meer. Ook een seizoenkaart op X2 daarvoor Z4 en daarvoor weer met mn pa op DD en CC gehad. Sinds vorig jaar op thuisvakken naar uitwedstrijden naar Feyenoord. Blijft ook altijd leuk, alleen die verdomde interlandweekenden he haha.

  1. Bedankt voor het compliment! Als er weer wat concreets in de pijplijn zit neem ik je wel mee in de maillijst. Als het zo doorgaat moet ik nog echt een KVK-nummer nemen 😉

   Zachte planning is om in maart naar scunthorpe te gaan. Diezelfde dag heb je ook Doncaster vs Huddersfield maar bij het stadion van Doncaster schijn je niet makkelijk weg te komen. En laat dat nou juist een vereiste zijn om op tijd bij de boot te komen.

   1. Bedankt voor je snelle reactie. Maart moet wel lukken denk ik, ben benieuwd. Met Pasen ga ik nog met vrienden naar Birmingham om Villa, Birmingham City, Wallsall en Wolves mee te pakken. Die spelen nu nog allemaal verspreid haha. Maar elke kans om naar Engeland, als mijn financien dat toe staan, grijp ik aan.

    1. Zo, dat is nog eens een mooie paastrip. Ik speel met de gedachten om het eerste weekend van januari naar de Third Round Proper van de FA Cup te gaan. Misschien een grote club in Londen bezoeken waar ik nog niet geweest ben ofzo.

     1. Ik was vorig jaar met een vriend in februari een weekendje naar Londen geweest. Eerst stond alleen Crystal Palace op het programma als haalbare en betaalbare pot. Toen faalde Chelsea door 2-2 te spelen tegen Brentford en moest er dus een replay komen. Zeker Chelsea en Arsenal kosten klauwen met geld. Beginnen op 45-50 pond. Toen kon ik dus voor slechts 30 pond naar binnen. Onvergetelijk in ieder geval. Was pas mijn derde Engelse wedstrijd haha.

Jouw reactie hier!