FC Luzern – Feyenoord

Mijn eerste voetbalreis ging naar Luzern. Met een gehuurd busje van van ’t hart zetten we de avond voor de wedstrijd koers naar Zwitserland.

Uit verloor Feyenoord met 1-0. In De Kuip werd dat rechtgezet met een 4-1 overwinning.

Luzern (Zwi), 21 oktober 1992. 2e ronde Europacup 2. Fc Luzern-Feyenoord 1-0

Midden in de nacht op weg naar Zwitserland.

Bij de grens stond het leger (en dat voor een neutraal land!) al op ons te wachten.

De beroemde Kapellbrucke.

Wachten tot de kroegen open gaan.

Veels te duur Zwitsers bier.

Op weg naar het stadion..

..kwamen we de selectie en trainer Van Hanegem tegen.

Leuke reclame achter John. Iets met een kapper. Van de wedstrijd zelf heb ik geen foto’s.

17 gedachte over “FC Luzern – Feyenoord”
 1. Tijdens deze zeer strak voorbereide reis werd ongetwijfeld de basis gelegd voor de vele door Peenvogel succesvol georganiseerde reizen.

  Hieronder twee essentiele voorbeelden van de goede voorbereiding

  Vervoer:
  Leon had het busje gehuurd. Aangekomen op de Korte Kade bij Van ’t Hart kregen we het busje niet mee omdat Leon te jong was of zijn rijbewijs nog niet lang genoeg had. Helaas moest het busje dus op mijn naam. Is gelukkig goedgekomen. Kreeg later wel een belletje dat men vond dat er binnen 48 uur wel erg veel kilometers waren gereden. “Toch zeker niet mee naar het buitenland geweest he? Dan gelden andere tarieven en verzekeringen……” Ehhh, neuh…

  Financien
  Er was 1 persoon met Deutsche Marken. Op de bovenste foto staat hij het te tellen. Iets van DM 32,34. Met één keer tanken in Duitsland op de heenweg en één keer in Zwitserland op de terugweg zouden we de Nederlandse grens weer kunnen bereiken.
  “Rick, niet meer dan DM 32,34 tanken he, anders hebben we te weinig.” “Oeps, iets meer dan DM 33,- maakt niet uit, komt wel goed”, zegt Rick en we lopen naar binnen, hij legt de stapel muntjes op de toonbank en zegt in vloeiend Duits “Dies ist gepasst!” en voordat de pompbediende is uitgeteld zitten wij al weer op de Autobahn.

  Tja, das war einmal….

  1. Hebben we later niet bij moeten betalen omdat we er mee naar het buitenland waren geweest? Op de terugweg op een parkeerplaats in Duitsland zagen we nog een stelletje in een auto vozen en werd het busje er direct naast geparkeerd staat me bij.

   Heb jij toevallig nog meer foto’s van deze trip?

   1. Ik zal eens kijken Jeroen, volgens mij heb ik nog een foto van Rick in een innige omhelzing met een oud omaatje*.

    PS Dr. O, is dat Rick? Oh ja, dat moet wel, vanwege die pizza van Dr Oetker in een Duits wegrestaurant op weg naar Stuttgart natuurlijk!

    * is zeker een contaminatie Lars? 😉

   1. Naar Engerts-land natuurlijk. Ik heb nu 15 man/vrouw en een optie voor nummer 16. Mocht deze afvallen (haha) dan zal ik je het laten weten of je het aandurft op de wilde golven van de Noordzee. Kans bestaat dat we overigens naar een van de twee clubs uit The Steel City gaan. Sheffield United in dit geval.

 2. Dat bijbetalen kan ik me niet meer herinneren.
  Klopt, R.O. zat achter het stuur, zag een auto geparkeerd staan, zette zijn groot-licht erop en riep “En nou wil ik het weten ook!” En inderdaad, er lag een stelletje te slapen onder een dekentje.

 3. Harold: Dr. O = Rick ziekenhuis en achternaam beginnend met een O = voor lange Smit reden om hem dr.O te noemen.
  Tja, wie ben ik dan om daar niet aan mee te doen……moewahahahahahahahaaaaaa

  Nog een uit de oude doos:”Walvaart, laat eens een boer”…..burp….

Jouw reactie hier!