Oud en nieuw vieren in je korte broek en t-shirt is toch net even iets lekkerder. En omdat we oliebollenmix mee hadden genomen zat er zeker een westers tintje aan. Er waren wel tien oliebollen verdwenen volgens de kok. Die cambodjanen hebben gesmuld.

Overdag zijn we met alle kids naar het openbare zwembad geweest. Entree twee dollar en ijskoud bier. Enig nadeel is dat de menukaart alleen maar in het Khmer is en Phary was niet mee. Dus met handen en voeten 9 fried rice besteld. Een soort nasi. Ze vroegen of we grote porties wilden. Dus toen de schalen eenmaal kwamen dachten we nog ‘dat is slim, ze hebben de porties bij elkaar op drie grote schalen gegooid’ maar dat bleek niet zo te zijn. We kregen negen grote schalen fried rice. Nu hadden we wel trek dus het is een end opgekomen alleen in de keuken zullen ze wel gedacht hebben.

Na het avondeten (een fantastische BBQ) werd een dobbelspel gespeeld waarbij kadootjes doorgegeven moeten worden. Voor de westerlingen een bekend spel maar de Cambodjanen eerst verbaasd en daarna door het dolle heen. Sokken, speelgoed, drank en een zeer gewild t-shirt vonden allemaal een nieuwe eigenaar.

Jan en Phary kregen ook namens iedereen een schitterend kado. Een mozaiek met daarop het logo van hun resort samengesteld met allemaal foto’s van ons daarop.

En met een glas champagne, oliebollen en vuurwerk werd hier ook het nieuwe jaar ingeluid.

Door Jeroen

7 gedachte over “Oud en nieuw in Battambang”
  1. Eindelijk (goed) nieuws uit Cambodja. Wat hadden we graag van de partij geweest!
    Bedankt en groeten. (en gelukkig nieujaar natuurlijk)

Jouw reactie hier!