Althans, dat hoop ik wel. Het leek dit seizoen de goede kant op te gaan maar zinloos puntenverlies tegen Den Haag, NEC en Heerenveen thuis dreigt vooralsnog roet in het eten te gooien. We houden hoop, want Europese wedstrijden zijn de krenten in de pap.

Met Feyenoord op Goodison park in Liverpool.

Mijn eerste Europese wedstrijd zag ik op 1 oktober 1986 toen Feyenoord aantrad tegen het Hongaarse Pécsi Munkas. Deze club speelt sinds dit jaar weer op het hoogste Hongaarse niveau.

Het kaartje van mijn eerste Europese wedstrijd.

Deze club deed vier keer mee aan een Europees toernooi en in die vier keer troffen ze Manchester United, Juventus, Newcastle United én Feyenoord. Die gasten hebben het getroffen.

Uitgeschakeld in Gent.

Mijn laatste Europese wedstrijd zag ik in Gent, waar Feyenoord met 2-0 werd uitgeschakeld. In totaal woonde ik 76 Europese wedstrijden van Feyenoord bij. Nederlandse en Europese beker bij elkaar staat de teller op 143 wedstrijden. Morgen gaan we verder met het aantal bijgewoonde competitiewedstrijden.

Door Jeroen

Een gedachte over “We gááháán Europa in…”
  1. mijn eerste competitiewedstrijd was Feyenoord-De Graafschap in 81-82, moeizame 1-0 en eigenlijk al die jaren niet zo gek veel veranderd.
    Maar ach, wie Telstar met 7-0 oprolt……………………………….leve Feyenoord 1 !!

Jouw reactie hier!