Aanstaande zondag mag Feyenoord dankzij eredivisie-live pas om 16:30 aantreden in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Het zou wel eens voorlopig de laatste keer kunnen zijn dat we de Tilburgers in De Kuip treffen.

Hoewel er gekkere dingen zijn gebeurd in De Kuip, denk maar eens aan de thuiswedstrijd tegen Roda JC twee seizoenen geleden waar bij winst van Feyenoord de club uit Kerkrade was opgehouden te bestaan en hadden moeten fuseren met Fortuna, zie ik een stunt van Willem II niet snel gebeuren.

Met een gemiddelde van bijna drie tegengoals per wedstrijd zouden ze zelfs voor onze voorhoede een te nemen horde moeten zijn.

En zo zouden we Willem II volgend seizoen alleen in het bekertoernooi tegen kunnen komen. Net zoals in seizoen 1989-1990 het geval was. Op 15-02-1989 verloor Feyenoord met 0-2 in de strijd om de Amstelcup. De andere thuisnederlagen waar ik bij was waren memorabel te noemen. In 1991 had good old Wim Jansen net het roer bij Feyenoord overgenomen toen hij bij een 0-1 achterstand een buitenlander teveel in het veld bracht. Feyenoord verloor de wedstrijd toch, dus extra consequenties had deze blunder niet.

Foto uit eigen collectie toen De Kuip verbouwd werd in de zomer van 1994

En op 25 september 1994 werd de allereerste wedstrijd in de verbouwde Kuip met 0-2 verloren. Het feit dat die fans van die ouwe hippies van Pink Floyd eerder in het stadion mochten dan wij voelt nog steeds aan als onrecht. Net zoals dat het stadion officieel bij een wedstrijd van Oranje werd geopend en niet bij een wedstrijd van vaste bespeler Feyenoord.

Vorig seizoen wonnen we door een doelpunt van Sekou Cissé (hoe is het met je teen jochie?). Feyenoord moet winnen om een theoretische kans te houden op de play-offs. Qua uitwedstrijden schieten we er niks mee op. Ik geloof nooit dat FC Zwolle uit volgend seizoen wel vrij vervoer zal zijn.

Door Jeroen

3 gedachte over “Voorbeschouwing aanstaande zondag”
  1. Daar was ik ook bij net als afgelopen zaterdag bij de uitvoering van The wall door Roger Waters in Arnhem,die uitvoering was nog beter.

Jouw reactie hier!