Nog 4 wedstrijden en we weten in welke Europese competitie Feyenoord volgend seizoen speelt. Hopelijk in de Champions League voor het geld, en anders via de voorrondes uitkomen in de Europa-league. Hopelijk zit er een mooi reisje in het verschiet en anders wel een paar fraaie wedstrijden in De Kuip. Doordeweeks verre reizen maken is sinds de komst Bastiaan niet te doen. Dat maakt ook niet uit. Maar misschien een wedstrijdje in de buurt.

Als ‘surrogaat’ voor het gebrek aan Europees voetbal de afgelopen jaren hebben we het groundhopvuurtje opgestookt en zo zijn we de laatste jaren vaak in Duitsland en Belgie een wedstrijdje wezen kijken. En als het kon ook in Engeland. De laatste jaren zagen we wedstrijden in alle 5 de hoogste divisies op het eiland en een wedstrijd in het toernooi om de FA Cup.

Buiten de FA Cup zijn er meerdere bekercompetities in Engeland gericht op bepaalde divisies. De Johnstone’s Paint Trophy voor Football League 1 en 2, de Carling Cup voor de hoogste vier divisies en de FA Trophy voor Conference-teams en de daaronder gelegen competities behalve de lagere divisies van het National League System.

Beeld van de finale van 2011 tussen het geplaagde Darlington en Mansfield Town die Darlington in de 120e minuut won. Zo druk zal het waarschijnlijk ook zijn als wij er zijn. Tussen de 20 en 30.000 toeschouwers.

En dit jaar staat York City in de finale van de FA Trophy tegenover Newport County uit Wales. De kaarten zijn gisteren besteld en op 12 mei zijn we dus op Wembley voor een wedstrijd in een (beker)competitie waar we nog niet geweest zijn. Twee vliegen in een klap dus. De kaartverkoop bij Newport County gaat voorspoedig, momenteel hebben ze al meer dan 13.000 van de initieel 15.000 beschikbare kaarten verkocht en de geruchten gaan dat ze alle beschikbare kaarten al verkocht hebben. Die zullen wel een extra aanvraag doen.

Bij York City gaat de kaartverkoop minder hard. The Minstermen staan voor de derde keer in 4 jaar tijd op Wembley. In 2009 verloren ze in de finale van dezelfde FA Trophy van Stevenage Borough en de play-offs van de Conference in 2010 werd verloren van Oxford United. Oxford nam voor deze wedstrijd overigens 33.000 fans mee naar Wembley.

De kans bestaat zelfs dat York een week na de finale om de FA Trophy weer op Wembley staat als ze de finale van de play-offs wederom weten halen. En waarom ook niet, volgens kenners spelen ze het beste voetbal van The Conference, iets wat wij kunnen beamen. De wedstrijd die wij zagen tegen Grimsby Town speelden ze erg goed. Bijna tikkie-takkie voetbal al zou dat ook door het aantal pints dat we op hadden kunnen komen.

Hun doel is hetzelfde als dat wat Feyenoord te doen staat, alle resterende competitiewedstrijden winnen. Om die reden schijnen veel York-fans de kat nog even uit de boom te kijken qua het kopen van kaartjes. Twee keer in twee weken naar Londen is nogal prijzig. En promotie naar de Football League is nét even belangrijker dan de winst van de FA Trophy. Het zal op de zaterdagmiddag als wij op Wembley zijn een Welshe aangelegenheid worden qua fans denk ik.

Door Jeroen

3 gedachte over “Vooruitblik finale FA Trophy”
    1. Via York. Ik heb contact gehouden met de man van de media daar. Die had ons toen ook in het programmaboekje gekregen. Newport is bijna door hun kaarten heen. Ben benieuwd of ze er meer gaan bestellen.

      York-fans zullen na de plaatsing voor de play-offs de hand wel op de knip houden. Dus die zullen denk ik met maximaal 6-10.000 man komen als ik de fora goed begrijp.

  1. Ja, voor hen is het natuurlijk niet meer zo speciaal. Die gasten van Newport schijnen redelijk luidruchtig te zijn. Hopelijk is daar nog iets van te merken in dat grote stadion.

Jouw reactie hier!