Vandaag zijn we dus eerst naar Siam Paragon geweest. Een shoppingmall met op de begane grond een Oceanium. Het grootste aquarium van Zuid-Oost Azie en eigenlijk een halve dierentuin. Dat Siam Square doet eigenlijk alleen qua naam Thais aan. Voor de rest had het net zo goed in een willekeurige stad ergens in Europa kunnen liggen als je de verkeerschaos en de Thai even wegdenkt. Alleen maar grote merken uit Europa.

De dierentuin was leuk opgezet en Bastiaan vermaakte zich uitstekend. Hij heeft haaien gezien, een slang geaaid en een hele bak popcorn op. Wij kozen uiteraard voor een Thaise lunch met een Massaman Curry en een Tom Kha Kai. Voorafje waren viskoekjes.

De rest van de dag de Soi’s (straten) rondom Sukhumvit doorgelopen. Langs barretjes, eetstalletjes, ongeveer een miljard Indiase kledingwinkels (en restaurants) en veel middelbare Europese mannen die ‘alleen’ op reis zijn. Ook dat is Thailand.

Vanavond hebben we gegeten bij Suda, een tentje aan Soi 14 waar we 7 jaar geleden toevallig terecht kwamen en waar we later in de lonely planet van lazen dat het een aanrader was. Dat is het nog steeds. Kip in pandangbladeren, varkenssaté, kip met pepers en basilicum en noodles met varken en ei, twee grote Singha’s erbij en mango met kleefrijst als toetje. Morgen gaan we nog een dagje toeristisch doen met een bezoekje aan Chinatown, of een tochtje over de rivieren. We zien wel waar we zin in hebben. Daarna weer naar het koude Nederland.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!