Ab Fafié, Rinus Israël, Rob Jacobs, Pim Verbeek, Gunder Bengtsson, Wim Jansen Hans Dorjee, Wim Jansen (wie zegt er dat je nooit bij je eerste liefde kan terugkeren?), Willem van Hanegem, Geert Meijer, Arie Haan, Leo Beenhakker, Henk van Stee, Bert van Marwijk, Ruud Gullit, Erwin Koeman en daar hebben we Leo Beenhakker weer. Ook Bert van Marwijk deed een Heintje Davids en toen kwam er een andere Verbeek, Gert-Jan. Leon Vlemmings, jeugdheld Mario Been, Ronald Koeman, Fred Rutten, Giovanni van Bronckhorst, Jaap Stam, Dick Advocaat en Arne Slot.

In chronologische volgorde de trainers die ik met eigen ogen aan het werk zag in De Kuip. De een, laten we het voorzichtig zeggen, wat succesvoller dan de ander. Veel van deze trainers, hoe succesvol ook, haalden het einde van hun dienstverband niet. Hetzij door ontslag, hetzij door opstappen. Soms kun je ook te lang op een feestje blijven hangen.

Arne Slot niet. Arne is de perfecte man voor een feestje. En hoewel alle schijnwerpers voornamelijk op dat kale bolletje vallen zorgt hij door het kale bolletje dat er genoeg licht reflecteert op de mensen die mede verantwoordelijk zijn voor dat succes. Het was een wonderlijke wedstrijd afgelopen zondag. Op de muziek na een geweldige sfeer in het stadion en een prima scoreverloop.

Maar heel, heel even nam de zwartkijker in mij het over. Ik had die 5-0 tegen Zwolle graag ingeruild voor een magere een tegen nul en die andere vier doelpunten eerlijk verdeeld over onze thuiswedstrijden tegen Fortuna en PSV en onze uitbeurten op Het Kasteel en in Eindhoven. Ik had Arend Martijn, en vooral ook onszelf nog een titel gegund.

Maar daar moeten we niet te lang bij stil staan. We hebben drie seizoenen lang geweldig voetbal gezien, een Europese finale, een beker en een schitterende landstitel. Iets wat veel van de trainers uit het eerder opgenoemde rijtje bij elkaar niet eens gehaald hebben. Arne is voor eeuwig verbonden met de mooiste voetbalperiode van het moderne Feyenoord na 1970.

En mochten er nu Engelsen luisteren, wat ik overigens wel verwacht, dan kunnen ze alvast beginnen aan het maken van een spandoek op Anfield.

Arne Slot – Footballgod

Door Jeroen

Jouw reactie hier!