Zo. dat was een horizontale dag vandaag. Sandra was gisteren al naar een van de vele massage-salons met Phary geweest. Waar een Khmer massage met olie normaliter 12 dollar per uur kost is het altijd goedkoper als Phary mee gaat. Voor 5 dollar werd ze fijn een uurtje onder handen genomen.

Na het winkelen in de ochtend ben ik naar een ander massagehuis geweest. Ik moest uiteraard gewoon 12 dollar betalen maar daarvoor kan ik nu wel weer mijn hiel in mijn nek leggen.

Op de terugweg viel me weer eens op hoe slecht die wegen hier nog steeds zijn. Wat dat aangaat is er weinig verbeterd sinds de eerste keer dat we hier waren in 2006. Alleen de snelwegen naar de Thaise grens zijn wel goed.

Bij het hotel aangekomen was het tijd voor een duik en ik liep met Bastiaan in mijn armen zoals altijd een beetje te dagdromen en struikel over een tegel. Hoe ik ervoor zorgde dat niet Bastiaan maar ik op de grond terecht kwam weet ik niet meer maar ik had wel een flinke (diepe) jaap in mijn linkerknie en een geschaafde rechterknie.

Even schoonmaken onder de douche en een grote pleister leken te helpen. Leken, totdat een uur later er nog steeds veel bloed uit mijn knie kwam. Phary was aan het slapen en Jan was naar een massagesalon dus ik heb zelf een tuk-tuk genomen naar een kliniek. Daar hebben ze de wond ontsmet, wat huid wat los zat weggeknipt, een tetanusprik gegeven, mijn temparatuur, hartslag en bloeddruk opgemeten. Dat kost natuurlijk geld, in dit geval 80 dollar (die ik denk ik wel terugkrijg van de verzekering) maar ze wilden me ook pijnstillers en bandages meegeven. Of ik nog een keer 80 dollar wilde afrekenen. Nee dus, ik koop wel wat pleisters bij de supermarkt.

Dat ze voor de medische handelingen meer voor toeristen rekenen dan voor locals dat snap ik wel maar in het tweede geval vond ik het gewoon schandalig. Waarschijnlijk had het met Phary erbij nog minder gekost maar die voelde zich niet zo lekker. Morgen even aankijken maar zwemmen zit er deze week niet meer in denk ik. Ik heb wel lekker gegeten. Een groene curry, ik had een rode besteld maar dit is Cambodja hé.

Door Jeroen

7 gedachte over “Massages en bandages”
  1. Daar ben je lekker mee Jeroen, maar wel goed dat je de klap zelf opgevangen heb en dat Bastiaan ongeschonden is. Hopelijk is het leed snel geleden.

  2. Ben je in het internationale hospitaal geweest? Ik (Pa) heb daar ook enkele nachten gelogeerd. Bij elke medische handeling kwamen ze vertellen hoe hoog de rekening was en telkens moest ik tekenen voor akkoord. Verder wel een goed ziekenhuis.
    Beterschap!

    1. Nee, gewoon een kliniek aan de mainroad. Ach, ze lichten je toch op maar de wond moest toch ergens ontsmet worden. Ik denk dat ik het wel terugkrijg. Zo niet, jammer.

  3. Ai, das balen. Maar gelukkig dat Bastiaan niet op te tegels is gevallen. Hoop dat je er snel geen last meer van hebt.
    Verhalen zijn weer leuk om te lezen. En het eten ziet er ook allemaal erg lekker uit. Ondanks je knie toch nog veel plezier daar. Beterschap!!

Jouw reactie hier!