Vandaag in de papieren versie van het AD (preferred partner van Feyenoord, van je vrienden moet je het hebben) een interview met ons kindsoldaat (digitaal hier). Meneer is op zijn pik getrapt dat de club zijn contract niet heeft verlengd toen de club financieel op sterven na dood was. Wat een enorm jankverhaal weer. Ze hadden niet eens geld om de lichtmasten aan te doen maar hadden volgens hem wel zijn contract moeten verlengen. Zal wel weer iets met respect zijn ofzo.

Contract verlengen

Er zijn in het verleden nog wel meer spelers geweest die hun contract niet wilden verlengen zoals Tomasson maar die konden nog bogen op het feit dat ze een meerwaarde voor het elftal waren (zoals bijvoorbeeld een beslissende goal te maken in een UEFA-Cup finale om maar een zijstraat te noemen). Het feit dát Leerdam zoveel aan spelen toekomt heeft juist te maken met onze financiele malaise. Of zou hij echt denken dat hij iedere week in de basis zou staan als we wél geld hadden om nieuwe spelers te kopen.

Ook een aantal spelers die dit seizoen voor Feyenoord uitkomen wilden bij hun eigen club niet verlengen (Goossens, Janmaat en Vormer) dus we moeten ook niet veel roomser dan de paus zijn maar van onderstaand artikel wordt je nogal verdrietig.

image

Toen ik nog voor de Hand in Hand schreef kwam ik op zaterdagochtend nog wel eens op Varkenoord. En als je dan ziet dat er voor de jeugdelftallen een touringcar klaarstaat en de shirtjes gewassen en gestreken voor ze klaar liggen in de kleedkamer dan kun je moeilijk stellen dat ze het zo slecht hebben. Je hobby mogen uitoefenen bij een grote voetbalclub en er later nog voor betaald krijgen ook. Hoeveel kleine jongetjes dromen daar niet van?

Achterbank vol kinderen

Overal in het land rijden op zaterdagochtend ouders met een achterbank van een Kia Picanto vol kinderen naar amateurvelden om er ter plekke achter te komen dat de moeder van diegene die wasbeurt had een rode sok bij de witte shirts had gedaan. Een verdediging van stoere knapen in roze shirts op een mistig veldje in de polder. Maar niet bij een BVO waar alles goed geregeld is. Om nou te stellen dat Leerdam een harde jeugd heeft gehad lijkt me nogal sterk.

Alles, maar dan ook alles, gekregen van de club en dan zo reageren. Nu is Koeman misschien de laatste die er wat over te zeggen heeft want zijn trein kwam ook vaak voorbij maar ik vind het een goede zaak dat hij niet speelt.

Geldwolven

De laatste zin uit het artikel stemt helemaal treurig, een stelling deponeren zonder die verder te onderbouwen. Het enige wat het voldoende zegt is dat het allemaal geldwolven zijn, allemaal.

Vergeet niet, ik ben na Jonathan de Guzman, Leroy Fer, Georginio Wijnaldum, Ricky van Haaren, Luc Castaignos en Jerson Cabral de zoveelste zelf opgeleide speler die weigert bij te tekenen. Misschien zegt dat wel voldoende.’

Door Jeroen

6 gedachte over “Huilebalk”
  1. Kia Picanto? Waar is die Cas Lamens-banner op de site 😉
    Ik zat het stuk vanmorgen toevallig te lezen en het is natuurlijk te gek voor woorden dat zo’n middelmatige, inwisselbare druiloor van 22 jaar 400K per jaar verdient…eh krijgt. Ik zeg: Van Haaren achterna en volgend jaar in de Jupiler League!

Jouw reactie hier!