Talisman

Wij brengen als groundhopperTs toch een bepaalde vorm van geluk aan de clubs die wij bezoeken. Daar schreef ik al eerder over en ook dit seizoen klopt het eens te meer. In maart van dit jaar bezochten we Scunthorpe United (klik hier). En ondanks het teleurstellende 1-1 gelijkspel promoveerde The Iron dit seizoen als runner-up naar League One.

Onze ‘soft spot’ York City sneuvelde in de halve finale van deze play-offs net zoals Southend United die we eerder dit jaar Millwall zagen uitschakelen in de strijd om de FA Cup (klik hier).

Voor York City was het dé kans geweest om binnen drie jaar op te klimmen van de Conference naar League One. In het seizoen 2011-2012 zagen we York City in de allerlaatste minuut thuis winnen van Grimsby Town (klik hier). Toen speelden The Minstermen nog op het vijfde niveau. Na deze bijzonder leuke trip bleven we York volgen zeiden we tegen elkaar dat als York City ooit op Wembley zou staan wij daar naar toe zouden gaan.

Terraces op Bootham Crescent, thuishaven van York City.

Die wedstrijd op Wembley kwam sneller dan wij verwacht hadden. Sterker nog, ze zouden dat seizoen twee keer op Wembley spelen in twee weken tijd. Op zaterdag 12 mei 2012 stond de finale in het toernooi van de FA Trophy op het programma en namen wij de auto naar Londen. Verslag van die trip staat hier (klik).

York City wint op Wembley de FA Trophy.

Op zondag 20 mei 2012 stond de finale voor promotie naar League Two op het programma. Weer op Wembley en weer won York City. De terugkeer naar ‘het betaalde voetbal’ was een feit. Vorig seizoen draaiden ze redelijk anoniem mee maar dit seizoen haalden ze weer de play-offs. Daar werden ze helaas uitgeschakeld en bleef een tweede promotie in korte tijd uit.

In oktober 2012 waren we terug op het eiland en waren we waarschijnlijk de eerste Nederlanders in het gloednieuwe New York Stadium in Rotherham. Of in ieder geval de eerste grote groep Nederlanders (verslag hier).

Ondanks het smadelijke thuisverlies tegen Southend United (daar hebben we ze weer) eindigden The Millers dat seizoen als tweede en promoveerden ze naar League One. Afgelopen zondag volgde het volgende huzarenstukje, op Wembley uiteraard. Na een 2-0 achterstand tegen Leyton Orient werd er uiteindelijk door penalties promotie afgedwongen naar The Championship. Een back-to-back promotion zoals dat zo mooi heet.

Het New York stadion zal volgend seizoen wel wat voller zitten als regiogenoten Leeds United en Sheffield Wednesday op bezoek komen.

Een van de laatste clubs waar wij een positieve werking op gehad hebben is Cambridge United. Ons bezoek aan The Abbey ligt alweer vier jaar achter ons (klikkerdeklik) maar sommige clubs hebben nu eenmaal de tijd nodig om ons bezoek op waarde te schatten. Of de incubatietijd was gewoon wat langer. Het blijft een universiteitsstad hé, die zijn wat eigenwijzer. Enfin, Cambridge United deed wat York City twee jaar geleden deed. Ze wonnen de FA Trophy door met 4-0 van Gosport Borough te winnen en op 18 mei j.l. wonnen ze met 2-1 van Gateshead en spelen ze weer in The Football League.

Voetbalclubs doen er verstandig aan ons voortaan uit te nodigen als ze kans willen maken op prijzen. Het is alleen jammer dat deze geluksfactor niet werkt bij het ons zo geliefde Feyenoord.

The Abbey, erg leuk stadion.

Een reactie

  1. Haha ik heb dat tot nu toe ook n beetje. Met die groepsreis van DT116 naar Hull City geweest, Hull City gepromoveerd. Verder nog naar Crystal Palace dat seizoen, ook gepromoveerd. Dit seizoen naar die knotsgekke 6-4 bij Wolves – Rotherham (beiden gepromoveerd) en naar Birmingham City – Blackburn Rovers 2-4 (Birmingham City door een goal in blessuretijd in de laatste wedstrijd erin gebleven).

Jouw reactie hier!