Met de promotie van Cambuur en Go Ahead Eagles staan er weer wat potjes uit vervlogen tijden op het programma volgend seizoen. Niet dat ik in staat ben om deze wedstrijden bij te wonen want in de mail die ik gisteren van Feyenoord kreeg viel te lezen dat ik voor volgend seizoen een silvercard toegewezen heb gekregen. Niet zo gek als de laatste bezochte uitwedstrijd uit 2009 dateert 🙂

go ahead eagles-Feyenoord

Bij de Eagles kwam ik voor het eerst in het seizoen ’92-’93. Feyenoord speelde er met 1-1 gelijk en voor deze wedstrijd was het erg onrustig aan de Vetkampstraat. De jongens van De Feijenoorder hebben daar nog een reportage van (klik hier). Het doelpunt van Feyenoord werd gemaakt door cultheld Kiprich.

Na afloop van de wedstrijd zagen we de trainer en manager van PSV nog op een sukkeldrafje naar hun auto rennen. Twee weken later moest Feyenoord namelijk in Eindhoven spelen en de wedstrijd in Deventer leek de heren wel een goede kans om de herboren volksclub aan het werk te zien. Maar gezien de schermutselingen voor de wedstrijd leek het hen waarschijnlijk niet zo’n goed idee om tussen het Legioen in de file te staan.

go ahead eagles-Feyenoord (2)

Een seizoen later komt Feyenoord weer niet verder dan een gelijkspel. Weer komt Feyenoord op achterstand en dit keer scoort Regi Blinker de gelijkmaker na een uur spelen. Verder als dat komt Feyenoord niet en is het in totaal 1 van de in totaal 13 (!) gelijke spelen dat seizoen. Feyenoord verliest maar 2 keer in het seizoen ’93-’94 in tegenstelling tot onze aartsrivaal die zes keer verloren. Maar door het grote aantal gelijke spelen kan de titel niet geprolongeerd worden.

go ahead eagles-Feyenoord (3)

In het seizoen ’94-’95 werden we bij de afrit op de A1 al opgewacht door de politie. Maar met geldige kaartjes zagen we Feyenoord na een uur op 0-1 komen door een goal van Witschge. Toen Kiprich in de 78e minuut de 0-2 maakte leek het erop dat we Feyenoord voor het eerst  in Deventer zouden zien winnen. Zouden, want na 90 minuten stond er toch echt 2-2 op het scorebord en konden we met een kater (niet van de drank) weer terug naar huis.

Een seizoen later won Feyenoord er makkelijk. Met de huidige technische staf in de basis (Koeman, Van Gastel en Van Bronckhorst) wordt er eenvoudig met 0-3 gewonnen. Als mijn geheugen mij niet in de steek laat was ik wel bij deze wedstrijd, ik kan het kaartje alleen nergens terugvinden. Een van de meest Engelse stadions van Nederland is weer terug in de Eredivisie. Dat doet de stadionliefhebber in mij goed, de Feyenoorder in mij zegt dat er nu wel gewoon gewonnen moet worden.

Door Jeroen

Een gedachte over “Oude tijden herleven”
  1. Ha, those were the days, Die wedstrijd tegen GA Eagles in september 1992 was ik ook bij (met geldig kaartjes) was wel een grote puinhoop toen.

Jouw reactie hier!