Off to England, deel weet ik hoeveel

Vandaag is het de dertiende van de maand, en ook nog eens een vrijdag. Waarschijnlijk steekt er straks een zwarte kat over als we op weg zijn naar Europoort. Of moeten we onder een ladder door lopen om aan boord te komen. Maar ik heb al met Astro-tv gebeld en we lopen geen gevaar (‘ik voel iets met de letter D, klopt dat?’). De tarotkaarten liggen gunstig en via het Ouija-bord komen geen verontrustende boodschappen binnen. Dus we kunnen vanavond met een gerust hart naar Engeland varen. En zo niet, op de Titanic gingen ze ook dansend ten onder “And the band played on”.

Dit keer met maar  liefst elf (11!) vrouwen die mee (durven te) gaan op de grote Peenvogel boottrip. Had Sandra eerst het rijk alleen, nu moet ze de concurrentie aangaan met tien andere dames. Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen?

Na achtereenvolgens trips naar: York CityGrimsby TownRotherham UnitedSheffield UnitedLincoln CityScunthorpe United en vorig jaar november naar Sheffield Wednesday (klik op de clubnaam voor het verslag) gaat de grote Peenvogel-reis (de Valentijns-editie) dit keer naar Doncaster om de plaatselijke Rovers tegen Yeovil Town te zien spelen.

Partyboat naar Hull

Waarom Doncaster? Tsja, het is geen oud stadion en niet echt een aansprekende wedstrijd. Maar heeft dat er ooit toe gedaan? Nee, niet echt. Als Anglofiel ben ik nu eenmaal graag in Engeland én wil ik zoveel mogelijk Engelse stadions bezoeken. Het liefst met een groep vrienden zoals vanavond weer het geval zal zijn. Waarom we dit weekend wel naar Engeland gaan en volgende week niet naar Rome zijn heb ik hier al uitgelegd. Je moet soms keuzes maken in het leven.

Aan boord spelen we straks een wazige quiz, schreeuwen naar de band dat we ‘500 miles‘ willen horen en drinken we een biertje of  een cider. Door een raar soort misverstand is er nooit eens thee aan boord, want eigenlijk zouden we dat het liefste drinken. Morgen zullen we ons met een brak hoofd vast wel weer melden op de diverse vormen van sociale media met foto’s van een vet ontbijt. Verslag volgt van de week. Zin an!

Jouw reactie hier!