Op 13 november 1985 zag ik dus mijn eerste wedstrijd. Op deze site (in de vorige versie) heb ik een keer of 400 gememoreerd aan deze (verloren) wedstrijd op een koude woensdagavond in november. De foto van Henk Duut die na 1 minuut de 1-0 binnen kopt (en wat mijn eerste Feyenoord-goal ooit was) heeft ook al meerdere malen op deze site gestaan.

Mijn eerste kaartje.

De eerste was dus thuis tegen AZ’67 en de laatste tot nu toe was vorige week zaterdag tegen NEC. Na het nodige geturf en het terugkijken van wedstrijdkaartjes durf ik te stellen dat het aantal bezochte competitiewedstrijden van Feyenoord op 541 staat. Ik kan best een wedstrijd teveel hebben geteld die ik door vakantie gemist heb, aan de andere kant zag ik in de lijst ook wedstrijden voorbij komen waar ik het kaartje niet meer van kon vinden maar waar ik een zeer sterk vermoeden had dat ik er wel bij was. Er zit denk ik een foutmarge van +/- 5 wedstrijden in.

De eerste en de laatste wedstrijd die ik tot nu toe bijwoonde gingen verloren.

Vijfhonderdeneenenveertig competitiewedstrijden dus. En slechts twee keer mocht ik meemaken dat Feyenoord na een hele competitie zich als beste mocht laten kronen. Best magertjes dus.

Een van de vele vriendschappelijke wedstrijden die ik bijwoonde. In Londen op The Valley.

Daarnaast speelde Feyenoord ook een groot aantal vriendschappelijke wedstrijden tegen andere profclubs (ik denk dat ik door de jaren heen ook wel een stuk of 15 á 20 wedstrijden tegen amateurs heb gezien maar die tel ik gemakshalve maar niet mee).

Onder andere op het eigen A.D. toernooi maar ook een keer een toernooi bij Sparta aan het einde van het seizoen samen met SVV en Excelsior. En veel openingswedstrijden in eigen Kuip tegen verrassend veel Engelse tegenstanders : Tottenham Hotspur (3x), Chelsea (2x), Liverpool, Southampton, Aston Villa, Middlesbrough en Fulham kwamen door de jaren heen naar Rotterdam toe. De teller van deze wedstrijden staat op 45.

Dat brengt de teller dus op 67 wedstrijden in de Nederlandse beker + 76 Europese wedstrijden + 541 competitiewedstrijden en 45 vriendschappelijke wedstrijden tegen andere profclubs. Dat zou inhouden dat ik Feyenoord 729 keer heb zien spelen.

Zat ik er met mijn schatting dus toch niet ver naast. Op naar de 1000! (en wanneer krijg ik een lintje?)

Door Jeroen

6 gedachte over “Op hoeveel staat die tellerT nou?”

Jouw reactie hier!