Musical

DoorJeroen

jan 21, 2021

Een lange tijd geleden, in een sterrenstelsel hier heel ver vandaan zat ik ook in de laatste klas van de Poolster, net zoals Bastiaan nu. Het was zelfs zolang geleden dat we nog spraken van klassen in plaats van groepen.

Aan de zesde klas kleven mooie herinneringen: het kamp, de eindcito, briefjes doorgeven waarop stond wie op wie was én de eindmusical. Het was 1985 en het gevaar van de bom was enigszins geweken maar er diende een volgend doemscenario op: zure regen en milieuvervuiling.

In de musical ‘het koffertje van meneer van Dalen’ speelde mijn buurjongen John de hoofdrol. Terecht want samen met mijn nicht Sandra en ik maakten we tweewekelijks onnavolgbare toneelstukken tijdens de uitlaatklep. Ik speelde de rol van kroonprins, ook niet mis.

Gelukkig is Bastiaan al op kamp geweest, is de eerste Cito in groep 8 achter de rug en verliefdheden worden denk ik per Whatsapp verstuurd.

Maar na al dat thuisscholing, je hoort mij niet klagen want ik heb na zijn vierde jaar niet zoveel tijd met Bastiaan door kunnen brengen en door die online lessen krijg je nog meer mee wat ze doen en hoe de verschillende kinderen in de klas zijn, hoop ik wel dat de musical door kan gaan en dat ze snel weer naar school mogen.

Mijn filmcarrière beleefde zijn Waterloo op het toneel van de poolster. Niet gek want wie laat een 12 jarige nou dit zingen?

“Af en toe denk ik aan vroeger
aan de goede oude tijd
heel het land was toen één bloemenparadijs.
Af en toe denk ik aan vroeger
en dan denk ik met wat spijt
aan de duizend rode rozen voor ’t paleis.”

Door Jeroen

Een gedachte over “Musical”

Jouw reactie hier!