Voor het eerst sinds de ‘rebranding’ van het oude Europacup 1 toernooi in de geldbeluste Champions League mag Feyenoord in het seizoen 1997-1998 meedoen.

Nadat in de voorronde afgerekend werd met FC Jazz (Henk Vos!) kwam Feyenoord in een poule terecht met grootmachten Juventus en Manchester United. En het onbekende MFK Kosice uit Slowakije. Zelf ben ik niet bij deze wedstrijd geweest maar Kees en Jan wel en bij de foto’s die ik kreeg van de wedstrijd tegen Everton (zie bericht van dinsdag) zat ook een mapje met foto’s van deze trip van in totaal meer dan 3000 kilometer.

Bij het instappen van de bus was Feyenoord al zo goed als kansloos voor het bereiken van de volgende ronde. Thuis werd er met 2-0 van Kosice gewonnen en de memorabele wedstrijd tegen Juventus met een hoofdrol voor Cruz staat iedere Feyenoord nog wel helder voor de geest.

De andere wedstrijden tegen Manchester United en de uitwedstrijd tegen Juventus werden redelijk kansloos verloren. Op het grote, boze internet kan ik nergens anders een verslag vinden van de busreis (die de broers maakten omdat de vliegreis niet doorging) naar Kosice. Omdat ik er niet bij ben geweest geen ondersteunend verhaal maar wel……foto’s! Misschien dat de heren zelf in de comments wat over deze trip kunnen vertellen.

Gaz op de weg terug.

Competitie: Champions League
Datum: 10/12/1997
Locatie: Lokomotiva (Kosice)
Aantal toeschouwers: 2662
Arbitrage: Monteiro Coroado

81. Van Bronckhorst  (schot)
assist: Vos

Door Jeroen

2 gedachte over “MFK Kosice – Feyenoord, 10 december 1997”
 1. Toen we de trip geboekt hadden dachten we inderdaad te gaan vliegen, toen we te horen kregen dat het een busreis werd stemden we daar mee in zonder te weten wat een (kolere) eind het eigenlijk was en met die kou in Kosice zou ik hem zeker nu nooit meer doen.
  Wat herinneringen :
  -In de kroeg waar we zaten werden we op oostblok-wijze in de gaten gehouden door de “geheime” politie, zonnebril op en zogenaamd een krant lezend (de krant werd nog net niet op z’n kop gehouden.
  -In de rust konden we de supporters bus in die gelijk achter de tribune stond om een kop koffie te drinken.
  -Na afloop overigens geen speler die even naar ons vak toeliep….
  -Op de terugweg hebben we bij een McDonald papieren hoedjes meegenomen die iedereen bij de controle aan de grens opzette waardoor de douanier na een paar minuten genoeg wist.
  -Op de heenweg was er iemand die geen paspoort bij zich had, uiteindelijk na het afgeven van een Feyenoord shirt mochten we door.
  Al met al een erg gezellige trip.

Jouw reactie hier!