Midzomeravondloop

Net zoals vorig jaar deed ik nu ook weer mee aan de Midzomeravondloop van de atletiekvereniging waar ik lid van ben. Het was warm, dat was de uiteindelijke conclusie. Warm genoeg om al snel te beseffen dat een PR er niet in zou zitten.

De eerste kilometers liep ik op met Marcel en Monique maar al snel moesten we haar laten gaan. Die is echt te snel voor mij. Met Marcel liep ik een lekker tempo maar door de warmte heb ik bij alle waterstops even rustig gewandeld en het bekertje water opgedronken zonder als een malle door te rennen.

De route was hetzelfde als de Sint Nicolaas-loop en ging over de fietspaden waar we met de Kieviten sowieso altijd trainen. Bekend terrein dus. Na 10 kilometer was ik er eerlijk gezegd wel even klaar mee. Hardlopen met warmere temparaturen is niet aan mij besteed maar uiteindelijk loop je toch weer gewoon door. Ik ga dan altijd rekenen; “nog 5 km? Okay, dan ben ik over minder de 25 minuten klaar met deze helletocht” en voor je het weet zit je dan op km 14 en ben je er bijna.

Met een tijd van 1:12:12 en een dertiende plaats in mijn categorie was ik zeer tevreden. Volgend jaar loop ik in de M45 categorie en zal ik toch iets harder moeten lopen. De tijden daar zijn aanzienlijk sneller. Het was een mooie woensdagavond.

Jouw reactie hier!