How to…

Op de bank zitten Linn en Bastiaan stevig tegen elkaar aan. Allebei druk in de weer met hun I-Pad. Ze spelen een firstperson shooterversie van Minecraft, omdat het spelletje net nieuw is levert dat het nodige commentaar op van neef en nicht.

‘Hé, als ik achter dit blok verschuil dan kan ik niet geraakt worden volgens mij.’ zegt Bastiaan. ‘Mijn kogels zijn op.’ zegt Linn. ‘Hoe kan ik nieuwe kogels krijgen?’

Ik kreeg de uitleg dat als je nieuwe levens wilt hebben je gewoon over de hartjes in het veld kunt lopen. Dan wordt het weer aangevuld.

‘Een kwestie van eten’ zeggen ze bijna in koor.

Maar de kogels krijgen ze niet aangevuld. Mijn hulp zet ook geen zoden aan de dijk. Alle mogelijke opties die we proberen is zonder resultaat. Ik stel voor het even op internet op te zoeken.

Met Nederlandse zoektermen hebben we geen succes. Dan maar in het Engels. De voorgestelde zoektermen die me vanuit Mountain View, California tegemoet komen doen me afvragen waar mensen zoal op zoeken.

Op het eerste resultaat durf ik niet te klikken. Op het tweede en derde resultaat weet ik het antwoord wel zonder erop te hoeven klikken.

Een kwestie van eten.

wpid-screenshot_2015-10-17-18-01-32-1.png

Jouw reactie hier!