Grint

Op veel artikelen staan raadselachtige gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Pictogrammen die mij niets zeggen of schijnbaar niets met het product te maken lijken te hebben. Er zal toch wel een internationaal pictogrammen-beleid zijn?

Nu kun je jezelf ook afvragen wat de noodzaak van pictogrammen op een zak kattengrint is. Je leegt de bak, maakt hem schoon en vult de bak met nieuw grint. Easy. Nu hebben ze bij Biokat gemeend met pictogrammen uit te leggen hoe je het grint moet gebruiken.

Afgaand op deze plaatjes moet je kat ongeveer 5 kilo wegen. De zak is een refill, dat lijkt me logisch want er zat geen grint in de bak toen ik hem kocht. Daarna wordt het raadselachtiger. Moet ik de bak 3 x per 24 uur verschonen? Of moet je wachten tot je trouwe huisgenoot een gat van 7 centimeter diepte heeft gegraven (iets waar ze wel vaak mee bezig lijkt te zijn) voordat je de bak mag bijvullen. En je moet dus 60 dagen met zo’n zak kunnen doen.

In plaats van al die malle pictogrammen hadden ze beter een normale sluiting op die zak kunnen maken. Want terwijl ik aan het hannesen ben om met een beitel een gat in die zak te maken gaat Lotus door haar kattenluikje op weg naar een van de belendende tuinen. Waarschijnlijk om eens even lekker tussen de begonia’s te schijten.

P1130652

Een reactie

Jouw reactie hier!