Of het kwam door de teleurstellende Klassieker of door onze poes die de zomer in haar bol heeft weet ik niet. Maar de nacht van zondag op maandag heb ik beroerd geslapen. En daar ondervind ik nu nog de naweeën van.

(let op, dit wordt geen jankverhaal). Ook het richting het stapelen eten van iets minder koolhydraten zorgt ervoor dat ik me nu zo slap als een vaatdoek voel. Vanaf morgen ga ik weer koolhydraten eten (en hoe!). Per kilogram lichaamsgewicht moet je ongeveer 10 gram koolhydraten over de dag eten. Dat is in mijn geval zo’n 700 gram koolhydraten. Als je beseft dat er in een pannenkoek zo’n 23 gram zit zou dat uitkomen aan zo’n 30 pannenkoeken per dag. Of ruim 20 krentenbollen. Enfin, je moet een boel eten naar binnen krijgen. Je hebt ook carboloaders en drankjes als AA High Energy waardoor je minder hoeft te eten maar wel de koolhydraten (lees suikers) naar binnen krijgt.

Deze dagen zit ik ook aan de bietensap. Daarvan beweert men dat het ook voor betere prestaties zorgt. Baat het niet, dan schaadt het niet dunkt mij.

wpid-wp-1491376417202.jpg

Ik zie buiten bij de supermarkt wel eens van die kereltjes rondhangen die het ene flesje AA na het andere wegtikken. Geen wonder dat de jeugd dikker en dikker wordt. In een zo’n halve liter fles zitten gewoon 80 koolhydraten.

Ik wilde deze week nog een ontspannen rondje lopen maar ik denk dat ik dit niet ga doen. Op mijn hamstrings staat behoorlijk veel spanning. Spanning die de fysio er gisteren wel uit heeft gekregen maar mijn knie wil ik echt nog wat rust geven. Op deze laatste kilometers komt het niet aan (dan had je maar wat harder en verder moeten trainen in de maanden februari en maart) en het zou alleen zijn om het goede gevoel vast te houden.

Daarover gesproken. Het wordt nogal warm zondag. Alle weersites spreken van een temparatuur van boven de 20 graden. Bij de start zal dat nog een graad of 12 á 13 zijn lees ik net. Hardlopen bij warme(re) temparaturen heeft niet echt mijn voorkeur maar we zullen het er mee moeten doen. Of het van invloed op mijn tijd gaat zijn? Vast wel maar daar ga ik me van te voren niet druk over maken. Je hebt geen invloed op het weer.

Tsja, ik had me liever wat minder moe gevoeld deze woensdag maar ik ben er van overtuigd dat met een paar nachtjes beter slapen én de toename van de suikers ik aanstaande zondagochtend loop te stuiteren. Niet teveel piepen en je druk maken maar gewoon lopen te rennen.

wpid-wp-1491377003201.jpg

Door Jeroen

Jouw reactie hier!