Op dagen van weinig inspiratie, iets wat echte schrijvers een writersblock zouden noemen is daar altijd nog Twitter. Tussen alle Corona en rel-meningen maakte een tweet van Frank Stout deze druilerige woensdag in een keer goed.

Op de foto’s bij de tweet is een man in een oranje werk-jas te zien die bezig is met het aanleggen van een tuin. Ik moest twee keer kijken voordat ik in de gaten had dat de man in kwestie dezelfde man was die ook vijf keer een Oranje voetbalshirt aantrok om ons land te vertegenwoordigen.

In de huidige gekte vergeet je nog wel eens dat niet iedere voetballer multimiljonair wordt, zelfs niet als je de UEFA-Cup hebt gewonnen en vijf interlands hebt gespeeld. Tijdens zijn wereldgoal in de Arena, die door wijlen Hans van Vliet als een orgasme werd omschreven was ik op een camping in Frankrijk. De wereldomroep kwam pas uren na het laatste fluitsignaal met de mededeling dat Feyenoord had gewonnen en al die tijd zaten we in het ongewisse. Zijn vrije trap was de winnende goal geweest, stijf in de kruising.

Het andere bekende beeld van deze oud-aanvoerder was zijn zegetocht door een vrijwel lege Kuip na de winst op 8 mei 2002. In een grote, witte onderbroek liep hij met een fles bier én een vlag rondjes op het natte veld om een plas op te wekken. De dopingcontrole wachtte geduldig.

Vandaag zag ik dus dat hij tegenwoordig tuiniert en ik kan niet wachten op de reportage van FC Rijnmond aanstaande vrijdag. Mocht hij nog geen slogan hebben voor zijn bedrijf dan zou ik het volgende willen voorstellen:

Patrick Paauwe komt vakkundig uw tuin verbouwe!

Foto’s zijn van Rijnmond

Door Jeroen

Jouw reactie hier!