Hardloopwedstrijden die dwars door het gebied gaan waar je normaal ook al bijna wekelijks een rondje doet. Dat doet wat met mijn motivatie. En dat was ook de reden dat ik me in eerste instantie niet had ingeschreven. Maar Sandra vond een startnummer ter overname en zodoende bevond ik me zondag rond het middaguur op het plein bij Westpolder.

Na de drukte van de eerste kilometer kon ik mezelf in de Groenzoom redelijk uit de groep wurmen en mijn eigen tempo bepalen. Vanaf dat moment lag iedere kilometertijd onder de vijf minuten per kilometer. Ik vroeg me af hoe lang ik dat vol kan gaan houden want de laatste (echt) lange duurloop was de marathon in oktober. Het viel me niet tegen met een tijd onder de 1:43 werd ik 162e totaal en negende vrouw. Maar dat laatste kwam vooral omdat het overgenomen startnummer van een vrouw was, niet omdat ik transgender ben.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!