Nou ja, niet echt want ik heb geen komkommers gebruikt vandaag. Tussen het echte voetbal (Feyenoord) en een surrogaat-toernooitje in valt er weinig te melden. We doen ons ding.

Zoals je kunt zien bij onze groundhop-verslagen is een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk zonder een bezoek aan een Indiaas restaurant niet compleet. Nu nemen we wel eens een pot met currypasta mee vanuit Engeland of proberen we wat dingen van de toko hier maar het is het meestal toch net niet.

Ook mijn eigen kookkunsten kwamen af en toe wel in de buurt maar het was het vaak net niet helemaal. Wel lekker maar niet Indiaas genoeg. Tot vandaag, ik had op internet wat recepten gevonden van Jamie Oliver en ben aan de slag gegaan om die currypasta te maken.

Een beetje specerijen toasten, in de vijzel en met de rest in de keukenmachine.

Als het vlees erbij gaat in de pan een blik dikke kokosmelk en pruttelen maar. En geheel onbescheiden als ik ben, ik verdien een tulband. Of een stip op mijn voorhoofd. Deze Vindaloo (waarom met iets milds beginnen?) was ‘spot on’ zoals de Engelsen zeggen. Jezelf uitnodigen om te komen eten kan hieronder….

Door Jeroen

Een gedachte over “Komkommertijd”

Jouw reactie hier!