Zaterdag gaan we dus naar Wembley toe voor de FA Trophy finale tussen York City en Newport County AFC. Het is niet de eerste keer dat York City op het nieuwe Wembley speelt en ook niet de laatste keer.

Dat laatste kan ik met een gerust hart zeggen want door in returnwedstrijd in de halve finales van de play-offs te winnen van Mansfield Town staan ze 8 dagen later weer op het heilige gras in Londen. De wedstrijd op Bootham Crescent eindigde in een 1-1 gelijkspel en afgelopen maandagmiddag stond er na 90 minuten de brilstand op het scorebord. Gelukkig voor York hanteren ze geen Europese regels dat uitgoals dubbel tellen bij een gelijke stand en werd er gewoon verder gevoetbald en viel na 111 minuten spelen de beslissing toen Blair scoorde.

Ruim 7000 toeschouwers waren er getuige van waaronder ruim 1500 fans van York City. En dus staan de minstermen aanstaande zaterdag voor de derde keer op Wembley sinds 2009 en 8 dagen later voor de vierde keer.

•2009 – Verloren van Stevenage in de FA Trophy finale
•2010 – Verloren van Oxford in de Blue Square Premier play-off finale
•2012 – FA Trophy finale tegen Newport County AFC (12 Mei)
•2012 – Blue Square Bet Premier play-off finale tegen Luton Town

Waarschijnlijk heeft het halen van de play-off finale wel invloed voor de kaartverkoop voor de wedstrijd waar wij naar toe gaan. Twee keer in een week naar Wembley is prijzig, zeker als je het niet echt goedkope openbaar vervoer neemt. En de prijzen voor de kaartjes zijn ook pittig.

Voor de finale van de FA Trophy zijn wel al 30 pond per persoon kwijt, voor de play-off finale is het goedkoopste kaartje 36 pond. En daarbij is de play-off finale sportief en financieel gezien natuurlijk belangrijker voor de club. York wil terug naar The Football League.

Dat gaat ook op voor tegenstander Luton Town en het is wel ironisch dat ze elkaar weer tegenkomen. Ook in de halve finales van de FA Trophy dit seizoen was Luton Town de tegenstander en de beelden van de wedstrijd in de halve finale van de play-offs in 2010 gingen ‘de wereld’ over. De spelers van York moesten vluchten in het uitvak om aan de fans van de thuisclub te ontkomen nadat ze in de halve finale van de play-offs met 0-1 hadden gewonnen op Kenilworth Road.

Misschien wel de belangrijkste datum voor de club is 17 mei aanstaande want dan worden de plannen bekeken voor het nieuwe stadion door het gemeentebestuur. Voor ons liefhebbers van oude meuk zonde, voor sommige clubs bittere noodzaak om te overleven in een wereld waar geld belangrijker is dan sentimenten.

Wij gaan zaterdag dus een heuse finale op Wembley zien. Ik heb er zin an!

Door Jeroen

5 gedachte over “Op naar Wembley”

Jouw reactie hier!