Als de trainer het zou vragen zou hij ook als rechtsback of als keeper willen fungeren. En iedere zomer is het niet de vraag óf maar wanneer de nieuwe aankoop hem uit de basis zal houden. Maar er is een wetmatigheid in Rotterdam en dat is dat Jens Toornstra praktisch altijd terug in het elftal komt.

Voor hem gelukkig vaak op zijn geliefde middenveld want als rechtsbuiten kan hij in de ogen van veel supporters weinig goeds doen. Misschien was het de timing van het (nog niet door de club bevestigde) bericht, zo vlak na de verloren Klassieker. Een wedstrijd die alles verblindt. Plotsklaps waren de voorgaande 29, vaak erg amusante, wedstrijden dit seizoen vergeten. Van heroïsche potjes in Praag en Berlijn tot een dodelijk efficiënte topper in Eindhoven waar Toornstra twee keer doel trof. Alles was kut.

Net zoals heel Feyenoord speelde Toornstra zondag niet goed. Maar volgens de rechter, jury en beulen op internet was zijn grootste fout om daarna een dolletje te maken met Berghuis, een speler met wie hij vijf jaar in de kleedkamer heeft gezeten.

De tijden van Laseroms, de Wolf en Fraser bestaan niet meer en de meeste spelers zien elkaar buiten het veld ook vriendschappelijk. En ik vraag me af hoeveel aanstoot er genomen wordt als Toornstra met spelers van Den Haag of Utrecht op eenzelfde manier het veld afloopt, of wanneer Feyenoord zondag had gewonnen.

Dan ben je aanvoerder en geef je bijna 300 competitiewedstrijden alles voor de club en zeur je nooit als je weer eens op een andere positie in het veld staat. Maar dat ene lachje hé. Wij verdienen geen betere aanvoerder, onze aanvoerder verdient betere support.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!