De terugreis vanuit Kroatië ging voorspoediger dan de heenreis. Na een uurtje waren we de grens met Slovenië over en waren we op weg naar Oostenrijk. De 700 kilometer die we op vrijdag zouden afleggen richting Zirndorf in Duitsland had een oorspronkelijke ETA van 15:15 (sorry, geen jaartalgrap). Dat was wat overdreven want zo hard gaat de bus ook niet en we moeten om de 300 kilometer tanken.

In Duitsland willen ze binnenkort tol gaan heffen op de snelweg. Maar dan moeten ze wel een keertje klaar zijn met al dat gewerk aan de Autobahn. Uiteindelijk kwamen we rond 18:00 (wéér geen jaartalgrap) uur aan op de camping net buiten Nürnberg. Mijn armhaar deed vlakbij deze stad een ‘GertJanVerbeekje’ en ging rechtop staan. Geen idee waarom. Zal wel in de lucht zitten hiero.

Op zaterdag zijn we naar Playmobil Funpark geweest. Dat is hier vanaf de camping 10 minuten lopen. Daar hadden ze alles waar ik als 8 jarige van droomde. Mijn piratenschip in groot formaat, het ridderkasteel waar ik altijd mee speelde én je mocht voor 1 euro per stuk je eigen Playmobilpoppetje in elkaar zetten. Okay, daar droomde ik niet over toen ik 8 was want toen had je nog geen euro’s. Maar jullie snappen wat ik bedoel.

pmfp (1)

pmfp (2)

Eigenlijk zou je ook een pretpark moeten hebben waar je alles kan doen waar je als 18-jarige over droomde. Oh, wacht. Dat bestaat al en dat heet Pattaya. Enfin, dit dagje Playmobilland was echt geweldig en Bastiaan vermaakte zich opperbest. Mede ingegeven door de poppetjes die meneer gekocht (gekregen) heeft. Morgen gaan we naar Koblenz voor de laatste camping. Nog 1 dagje Bier und Bratwurst voordat deze trip weer voorbij is. Aan alles komt een einde. Gruss gott.

pmfp (3)

pmfp (4)

pmfp (6)

pmfp (7)

Door Jeroen

Jouw reactie hier!