Een half uurtje voordat Feyenoord in een lege Kuip zou aftrappen tegen Pec Zwolle schakelde ik over naar de zender die deze wedstrijd uit zou gaan zenden. Fox Sports was ESPN geworden zoals Filmnet ooit Canal+ werd.

Of ik het snel over ESPN ga hebben betwijfel ik. Mijn moeder heeft jarenlang de snackbar in de buurt steevast porterhouse genoemd terwijl er al minstens 5 andere eigenaren én namen de revue gepasseerd waren. Zelf noem ik de Jumbo ook nog best vaak de C1000. Blijkbaar houden we niet van veranderingen.

Na de wedstrijd in Eindhoven kwamen de commercials en ik hoopte een ding vurig: dat de reclames van Strato verleden tijd waren nu de rechten in de handen van ESPN waren gekomen. Het bleek ijdele hoop. Nog steeds schreeuwt een geblondeerde Duitser ons toe. Bij een wedstrijd van PSV kon ik het me nog wel voorstellen. Die hebben immers een half Bundesliga-elftal. Maar ook vlak voor de aftrap in Rotterdam kwam HP Baxxter weer schreeuwend mijn huiskamer binnen. Er zijn oorlogen voor minder begonnen.

De kreet ‘ALWAYS STRATO!’ galmde nog na in mijn hoofd toen onze nieuwe Argentijnse spits een voorzet vanaf de rechterkant kreeg. De bal werd redelijk eenvoudig weggekopt maar in de herhaling zag je wat de man van River Plate in gedachten had. Hij maakt een koppende beweging in het luchtledige waarbij zijn lok in slow motion als een banier in de wind waaide.

Ook in de tweede helft kreeg hij een meer dan behoorlijke kopkans die er eigenlijk wel in had gemoeten. Het was jammer dat deze bal geen doel trof want in mijn hoofd had ik een nieuwe yell al klaar.

ALWAYS PRATTO! PRATTO! PRATTO!

Nu nog die lok blonderen.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!