Op de rotonde in de verte was wat aan de hand. Auto’s reden er langzaam en vanaf mijn Vespa zag ik een vrouw met een hond druk gebaren, maar geen auto die leek te stoppen.

Ik was een extra rondje op de scooter aan het rijden omdat de accu wat moeite bleek te hebben met starten. Een rondje Berkel om de accu weer wat op te laden, en het was prima weer om te rijden.

Eenmaal dichterbij bleek dat er een zwaan half op de rotonde stond. Het beest wilde wel oversteken richting sloot maar maakte een wat besluiteloze indruk. De dame met de hond probeerde het witte gevaarte de juiste richting op te krijgen.

Een busje met convoi exceptionnel op de zijkant minderde vaart. Het leek mij de juiste man op de juiste plek om hierbij te helpen. Maar ook hij reed gewoon verder in de richting van Pijnacker.

Ik besloot mijn scooter neer te zetten en met mijn helm nog op de dame te helpen. Als de zwaan me aan zou vallen was ik in ieder geval beschermd. Nadeel zou alleen kunnen zijn dat ik met een niet startende scooter midden op een rotonde zou staan na afloop.

De hond blafte een paar keer en dat bracht de zwaan in beweging. Langzaam maar zeker waggelde hij de juiste richting op. Ingesloten tussen een dame met een hond en man met helm.

Na afloop startte mijn scooter in 1 keer. Voor een kerstverhaal had het alleen nog maar hoeven te gaan sneeuwen.

Maar ja, dat rijdt niet zo lekker.

Door Jeroen

Jouw reactie hier!