Toen we eens op onze Vespa van Harwich naar Mersea Island reden kwamen we vlak voor de oversteek naar het schiereiland de borden richting het plaatsje Chelmsford tegen. Chelmsford is de hoofdstad van het graafschap Essex en ligt met een beetje fantasie wel op de route als we de scooter op gaan halen. En laten ze in Chelmsford nu ook een voetbalclub hebben, uitkomend in Conference South.

 Chelmsford is een van de grootste plaatsen binnen Engeland zonder football-league team. Daarentegen staat de stad wel op plaats nummer 8 van steden waar je het beste kan wonen binnen het Verenigd Koninkrijk. Dat dan weer wel.

Enfin, Chelmsford City F.C. oftewel The Clarets spelen in het weinig verheffende Melbourne Stadium met een capaciteit van 3000 toeschouwers. Dit is niet een stadion met een sintelbaan, maar een sintelbaan met een paar tribunes ernaast. Behalve een grote mainstand zijn er tijdelijke tribunes achter iedere goal van ongeveer 4 rijen hoog.  Bij menig wedstrijd wisselt het publiek in de rust van helft. Een beetje zoals we in De Kuip deden eind jaren ’80.

Toen Chelmsford tijdelijk weg moest van hun oude ground speelden ze een tijdje bij buren Billericay Town. In 2006, toen de club terug naar Chelmsford kon en hun eerste wedstrijd op Melbourne Park kon afwerken moets men spelen tegen…Billericay Town voor maar liefst 2998 toeschouwers. Ik vraag me af waar die twee andere Chelmsford-fans gebleven zijn. Zouden die al terecht zijn?

Laat je niet misleiden door de matige ground of het niveau waarop Chelmsford acteert (hetzelfde niveau als Braintree en Bishops Stortford), gemiddeld trekken The Clarets 1400 toeschouwers, daar kan menig eerstedivisionist in Nederland een flinke punt aan zuigen. Of wij daarbij zijn valt te betwijfelen. Dit ‘stadion’ trekt mij al matig. Laat staan hoe mijn medereizigers er over denken.

Door Jeroen

Een gedachte over “Chelmsford City F.C.”

Jouw reactie hier!