Weer een verloren seizoen

Eigenlijk heb ik dit seizoen niet zoveel zin meer om over Feyenoord te schrijven. De fotoreportages van de wedstrijden zijn voldoende. Want wat moet je er nu nog meer over zeggen? Dat het weer een verloren seizoen gaat worden? Dat ziet zelfs Vincent Bijlo, en die is fanatiek voor de Stadionclub.

Misschien als we de dubbele confrontatie met Roma overleven en er een mooie tegenstander in de kwartfinale uitrolt. Ja, dan kan het seizoen nog van wat glans worden voorzien. In de competitie dreigt het als een nachtkaars uit te gaan. Wel de complimenten voor het spel, maar punten ho maar.

05022015

Was het dan in de vorige seizoenen zoveel beter tegen dezelfde tegenstanders? Tsja, in het eerste jaar onder Koeman zeker wel. Tegen dezelfde tegenstanders werden er weliswaar 2 punten minder gehaald, maar vijf van de wedstrijden die dit seizoen werden gespeeld stonden toen niet op het programma. Tegen vergelijkbare tegenstanders verloor Feyenoord destijds ook punten.

Er werd toen bijvoorbeeld wel thuis van VVV Venlo gewonnen, maar verloren in De Kuip van NEC. Al met al deed Koeman het toen veel beter (de winst in De Klassieker zijn extra pluspunten natuurlijk). Dat seizoen haalde Feyenoord 70 punten (ter info, onze aartsrivaal had vorig seizoen slechts 71 punten nodig om kampioen te worden).

In de resterende 13 wedstrijden moet Feyenoord dit seizoen nog 32 punten halen om aan hetzelfde aantal uit het seizoen 2011-2012 (met Guidetti) te komen. Met andere woorden, ze moeten er daar dus 11 van winnen. In 2012-2013 (eerste seizoen met Pelle) kwamen ze tot 69 punten en vorig seizoen tot 67.

Als de voortekenen niet bedriegen komen we dit seizoen dus op nog minder punten uit. Een verloren seizoen, deel zoveel.

Jouw reactie hier!