Wat nou crisis?

image

Vorige week stond dit artikel in het Algemeen Dagblad. Een preferred partner van Feyenoord die er alles aan doet om de club in een crisis te praten.

Nu is er ook sprake van slechte journalistiek want 2012-2013 was vorig seizoen en ondanks dat we makkelijk tweede hadden kunnen worden was het al met al een aardig seizoen.

Van de vijf beschreven rampseizoenen maakte ik er drie mee als seizoenskaarthouder. Natuurlijk heb ik dit seizoen ook een seizoenskaart maar dit seizoen kunnen we onmogelijk al als rampseizoen bestempelen. We zijn drie wedstrijden onderweg en in dezelfde drie wedstrijden vorig seizoen haalde Feyenoord 1 punt, nu dus nul.

1988-1989 1

Selectie 1988-1989

Het seizoen 1987-1988 kan onmogelijk als succesvol omschreven worden. Met een zesde plek (net onder Willem II en VVV Venlo) werd weer eens naast Europees voetbal gegrepen.

Een seizoen later kwam er een karrevracht aan nieuwe spelers. Feyenoord won haar eigen AD-Toernooi en bracht hoop in de Rotterdamse harten, uiteindelijk zouden ze vierde worden met als resultaat dat we wel weer Europa in mochten.

In 1989-1990 won Feyenoord pas haar achtste wedstrijd tegen Willem II, slechts 1 van de negen (!) overwinningen dat seizoen.  Het seizoen 1990-1991 werd dan afgesloten met de eerste echte prijs sinds 1984 maar ondanks de bekerwinst was het een dramatisch seizoen. Feyenoord werd achtste en won slechts 8 wedstrijden.Het seizoen onder Verbeek en het tweede jaar van Been liggen nog vers in het geheugen. Daar hoeven we verder geen aandacht meer aan te besteden.

In Rotterdam hebben we in al die jaren een dikkere laag eelt op onze ziel gekregen dan Olli op zijn poten heeft.

Geen man overboord, gewoon aanstaande zondag winnen. De komende acht wedstrijden spelen we er zes thuis waaronder ontmoetingen met Krasnodar (UEFA) en Dordrecht (KNVB). Tijd zat om die drie vlekjes aan het begin van het seizoen weg te poetsen.

3 reacties

 1. Ik hoop het Peen, ik hoop het……..
  Ik was nog eerder mijn haar kwijt dan dat ik een kampioenschap heb mogen beleven, but who gives a toss?
  Ik ben ongeneeslijk Feyenoorder, ik heb Zondag met het geluid uit en door mijn vingers naar die wedstrijd zitten kijken….ben je 43 jaar voor geworden……
  en dan een soort van opgelucht zijn dat we niet helemaal voor lul stonden terwijl er meer te halen viel. Ach, rijp voor het Joris en Delta tegelijk dan maar.
  Zondag Kees Kroket maar pakken dan! Brabantse pseudo neuzen……

  1. Dat was de teneur ook in de kranten. “er viel hoop te putten uit deze wedstrijd” dom gelul. Enkel en alleen omdat het geen 5-1 geworden is want na die 2-1 zag ik het alweer gebeuren. Enfin, met beperkte krachten als Vormer en Immers straf je zo’n zwakke helft van onze aartsrivaal nooit af. Je verlangt nog bijna naar El Ahmadi en Bakkal. Die hadden wel raad geweten met de geboden ruimte.

Jouw reactie hier!